Ірпінська міськрада виділила кошти на боротьбу з COVID-19 і на інсулін

Photoeditorsdk Export 2020 12 01t153449.996

Ірпінська міська рада виділила кошти комунальним закладам охорони здоров’я (зокрема, на доплату медикам, які працюють із хворими на COVID-19), а також на забезпечення містян інсуліном. Відповідні зміни були внесені до міського бюджету на сьогоднішній сесії ради.

Згідно з рішенням, Ірпінський міський центр певинної медико-санітарної допомоги отримає 500 тис. грн. Із цих коштів, зокрема, здійснюватимуться доплати медпрацівникам, які надають допомогу пацієнтам із коронавірусною хворобою. Як зауважив перед голосуванням міський голова Олександр Маркушин, таким чином міськрада забезпечує медикам доплату в розмірі 300% від окладів, яку повинна була профінансувати держава.

Також, за словами начальниці фінансового управління міськради Євгенії Данилюк, Ірпінській центральній міській лікарні виділено 150 тис. грн, «у т. ч. на страхування медичних працівників». Понад 120 тис. грн отримає комунальна «Ірпінська стоматологія» «на фінансування дитячих стоматологів».

На компенсацію аптекам за забезпечення хворих інсуліном депутати передбачили 500 тис. грн. При цьому Євгенія Данилюк зазначила, що фінуправління міськради веде роботу з Київською облдержадміністрацією, спрямовану на отримання містом коштів за державною програмою забезпечення інсуліном.

За внесення змін до бюджету поголосував 21 депутат, 13 утрималися.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300