Ірпінська міськрада закликала центральну й обласну владу відхилити ідею створення укрупненого Бородянського району

Photoeditorsdk Export 2020 05 07t195851.878

Ірпінська міська рада закликала центральні органи виконавчої влади України та органи влади Київщини відхилити пропозицію місцевих рад Бучі й Гостомеля про утворення в результаті адміністративно-територіальної реформи укрупненого Бородянського району. Про це йдеться в ухваленому сьогодні на сесії Ірпінської міськради зверненні депутатів до Кабміну, Міністерства розвитку громад і територій, Київської облдержадміністрації та облради.

У зверненні відзначається, що Бучанська міська рада та Гостомельська селищна рада «абсолютно необґрунтовано, а виключно з політичних мотивів звертаються до Кабінету Міністрів України, Міністерства розвитку громад і територій України, до Київської обласної державної адміністрації з пропозиціями щодо створення Бородянського району».

Депутати зазначили, що раніше Київською облдержадміністрацією було запропоновано Проєкт адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня Київської області, який передбачає створення Ірпінського району з центром у місті Ірпінь.

«Як адміністративно-територіальна одиниця, місто Ірпінь є містом обласного значення з високорозвиненою мережею установ і закладів для надання послуг населенню та суб’єктам господарювання», — зауважують автори звернення, наголошуючи, що на території Ірпінської міської територіальної громади вже успішно працює й не потребує фінансових витрат на створення ціла низка державних і комунальних установ і закладів, об’єктів енергетичної інфраструктури тощо.

Також Ірпінь уже зараз має розвинуту систему закладів охорони здоров’я та швидкими темпами продовжує розвивати медичну сферу. «У квітні 2020 року за 19 днів було від реконструйовано та обладнано сучасним медичним оснащенням інфекційне відділення Ірпінської центральної міської лікарні. Зараз здійснюється будівництво сучасного медичного центру, проєкт спорудження центру передбачає будівництво повноцінного медичного закладу, спрямування якого – охорона здоров’я матері й дитини. Комплекс повинен мати приймальне відділення, дитячий стаціонар, дитячу реанімацію, пологове й гінекологічне відділення», — сказано в документі.

За словами депутатів, «селище Бородянка, на відміну від м. Ірпінь, потребує створення соціальних об’єктів, що значно ускладнить життєдіяльність району».

«Сьогодні місто демонструє успішний розвиток та високий управлінський досвід…, стає привабливим для великих інвестицій і масштабних проєктів оновлення. З 2015 року місто продемонструвало найбільш динамічний розвиток з усіх міст Київщини. Зведений бюджет Ірпеня на 2019 рік складає 1185,1 млн грн, у т. ч. бюджет розвитку — 409,6 млн грн (питома вага у зведеному бюджеті — 35%)», — розповідається у зверненні.

Крім того, ірпінські депутати спростували тезу бучанської та гостомельської влади про нібито зручність розташування адміністративного центру району в Бородянці «з точки зору транспортної логістики для органів місцевого самоврядування і фізичних осіб, які будуть звертатися до районного центру; транспортної доступності центру району». Відзначається, що для жителів більшості громад стане проблемою фактична відсутність прямого транспортного сполучення між населеними пунктами. «Громадяни, які не мають власного транспорту, зіштовхнуться з проблемою доступності послуг. Адже, щоб дістатися до будь-якої з установ, доведеться здійснювати декілька пересадок громадським транспортом та витрачати понад дві-три години на дорогу. При такому територіальному розподілі страждатимуть, у першу чергу, саме соціально незахищені верстви населення. Так, наприклад, жителі Гостомеля вимушені будуть подолати понад 30 кілометрів, щоб дістатися до селища Бородянка, а дорога займе близько двох годин із великою кількістю пересадок», — вказується у зверненні.

«Здійснення реформи адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня Київської області та створення Ірпінського району з центром у місті Ірпінь – це, перш за все, соціально-орієнтоване рішення, яке повинно працювати на задоволення потреб громадян, удосконалювати якість та доступність послуг, а також відсутність необхідності дотувати район для створення об’єктів інфраструктури, які вже існують в Ірпені. Тому надіємося на Вашу державницьку позицію та врахування інтересів людей щодо якісної реформи адміністративно-територіального устрою та створення Ірпінського району з центром у місті Ірпінь», — підкреслили депутати, звертаючись до керівників органів центральної й обласної влади.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV та отримуйте якісну інформацію!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

Сьогодні, 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

Сьогодні, 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

Сьогодні, 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

Сьогодні, 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

Сьогодні, 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

Сьогодні, 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Ірпінь поділився досвідом відбудови з Конотопом (відео)

17 Apr 19:49

Детальніше
Всі новини
300x300