Ірпінська «Муніципальна варта» охороняє велодоріжку до Києва від автомобілів (фото)

Photoeditorsdk Export 2020 09 18t111900.882

Ірпінська «Муніципальна варта» в ранкові години пік стежить за тим, щоб новою доріжкою для велосипедистів і пішоходів між Ірпенем і Києвом не їздили автомобілі. Про це повідомляється на сторінці комунального підприємства у фейсбуці.    

«Влітку між Ірпенем і Києвом вздовж автомобільної дороги Р-30 збудували і відкрили велодоріжку, яка нині користується великою популярністю серед велосипедистів як приміський веломаршрут до станції метро «Академмістечко». Протягом останнього тижня люди часто поширювали соцмережами відео, як деякі нахабні водії дану доріжку використовують для проїзду власним автотранспортом, щоб уникнути заторів. Скільки витримає доріжка — питання риторичне, адже вона явно не розрахована на такі навантаження, не кажучи вже про першочергове питання безпеки велосипедистів та пішоходів, які користуються нею. «Муніципальна варта» Ірпінської міської ради вживає заходів для недопущення проїзду автомобілів даною доріжкою», — зазначається в повідомленні.

З 7-ї до 9-ї годину ранку (в період можливих дорожніх корків) мобільний пост «Мунварти» стежить за тим, щоб доріжкою не їздили автівки.

«На безвідповідальних водіїв будуть складені адміністративні протоколи. Перший горе-водій вже був зупинений, і крім протоколу про адмінправопорушення отримав від інспекторів Національної поліції постанову про притягнення до адмінвідповідальності, яка була складена прямо на місці правопорушення. Не повторюйте чужих помилок, поважайте інших учасників дорожнього руху та бережливо ставтесь до об’єктів інфраструктури нашого регіону!» — зауважують у «Муніципальній варті».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300