Ірпінська «Муніципальна варта» розширює зону своєї відповідальності

Photoeditorsdk Export 2020 02 03t162823.860

Відтепер ірпінська «Муніципальна варта» (Київська область) у порядку експерименту реагуватиме на порушення громадського порядку у дворах багатоквартирних будинків. Про це повідомляється на сторінці комунального підприємства в соцмережі.

У повідомленні зазначається, що жителі міста, потрапляючи на прийом чи звертаючись на «гарячу лінію» першого заступника Ірпінського міського голови Олександра Маркушина, «зауважують, що завдяки присутності «Муніципальної варти» підтримується громадський порядок у парках, скверах, на центральній площі, проте існує проблема порушень громадського порядку та певних норм поведінки в місцях, де інспектори «Муніципальної варти» не здійснюють патрулювань». Зокрема, мешканці багатоповерхівок зауважують, що коли громадський порядок порушується у дворах їхніх будинків, «Муніципальна варта» рекомендує звернутися до поліції, оскільки це не її зона відповідальності.

Підприємство повідомляє, що з початку лютого «в якості експерименту» готове реагувати на звернення, які надійшли на цілодобову «гарячу лінію» щодо наступних ситуацій у дворах багатоповерхівок:
— порушень громадського порядку;
— розпиття алкогольних напоїв;
— наявності підозрілих осіб;
— засмічення місць загального користування;
— порушення правил благоустрою міста;
— порушення правил тримання собак і котів.

«У разі, якщо виявлене адміністративне правопорушення буде в компетенції МВ, інспектори відреагують відповідно до чинного законодавства. При малозначності порушення інспектор може обмежитись усним зауваженням, а якщо воно більш серйозне — скласти адмінпротокол. У випадку неналежності порушення до меж компетенції «Муніципальної варти», правопорушник і матеріали, які підтверджують факт правопорушення, будуть передані правоохоронним органам для подальшого реагування», – сказано в дописі.

При цьому «вартові» просять «по можливості робити фото- та відеофіксацію правопорушень» і звертають увагу містян на те, що «реагування можливе виключно за умови наявності заявника (свідка)». «Це ваш дім, і саме ви в першу чергу маєте бути зацікавлені в тому, щоб на дворовій території було безпечно і комфортно», – зауважують вони.

Автори повідомлення нагадують, що «гаряча лінія» «Муніципальної варти» ((04597) 60-400, (073) 070-05-57) працює в режимі 24/7.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300