Ірпінська поліція проводить зустрічі з учнями, щоби запобігти булінг у школах

поліція

Інспектори ювенальної превенції Ірпінського відділу поліції напередодні чергових канікул проводять зустрічі зі школярами Приірпіння задля недопущення конфліктів та проявів цькування серед підлітків.

Під час спілкування, працівники поліції розкривають основні причини та умови скоєння злочинів молоддю, вчать школярів поважати права один одного та корегувати поведінку і манеру спілкування зі своїми однолітками.

Нагадуємо, у січні 2019 року в Україні почав діяти закон за так званий булінг – цькування у школі.

Документом, зокрема, визначається саме поняття булінгу, як діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному та сексуальному насильстві проти неповнолітньої особи.

За скоєне правопорушення батькам винних, відповідно до ст. 173-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, доведеться сплатити від 850 до 1700 грн (50-100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян), а якщо скоєне вдруге або ж групою осіб – штраф сягатиме до 3400 грн (100-200 неоподаткованих мінімумів), або ж від 40 до 60 годин виправних робіт.

Якщо правопорушення вчинене малолітніми або неповнолітніми особами віком від 14 до 16 років, їхніх батьків або опікунів каратимуть штрафом до 1700 грн або громадськими роботами на строк до 40 годин. Під санкції підпадають і керівників шкіл, які не повідомлятимуть про випадки булінгу до поліції.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300