Ірпінська поліція тисне на ЗМІ?

7qw

Сьогодні, 1 вересня, вранці за замовленням Гостомельського селищного голови Юрія Прилипка поліція Ірпеня незаконно затримала в селищі та доставила у відділок розповсюджувачів газети «ЗНАЮ». Про це повідомили «Сайт міста Ірпінь» та редакція газети.

«Працівники редакції розповсюджували в Гостомелі черговий випуск газети “ЗНАЮ”, в якому опубліковано журналістське розслідування про причетність Гостомельського селищного голови Юрія Прилипка до корупційних дій, дерибану землі та місцевого бюджету. Юрій Прилипко разом зі своїм скандальновідомим зятем Ростиславом Скуратівським на очах у працівників поліції в грубій формі погрожував фізичною розправою працівникам редакції газети “ЗНАЮ”. Поліція жодним чином не відреагувала на погрози. На вимогу Прилипка співробітники поліції Ірпеня безпідставно та незаконно затримали працівників газети та повезли до Ірпінського відділу поліції, де їх незаконно утримували без пояснення причин затримання», — повідомили в редакції газети.

У повідомленні зауважується, що газета «ЗНАЮ» є виданням, офіційно зареєстрованим згідно з вимогами законодавства. У номері, який розповсюджується, викладена виключно фактажна інформація.

Редакція газети публічно звернулася до Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та до очільника Національної поліції в Київській області Андрія Нєбитова з вимогою притягнути до відповідальності працівників поліції Ірпеня, які незаконно затримали та утримували журналістів газети, та Гостомельського селищного голови Юрія Прилипка, який погрожував працівникам редакції фізичною розправою.

Крім цього, редакція звертається до Національної спілки журналістів України з вимогою дати оцінку діям Гостомельського селищного голови Юрія Прилипка та працівників поліції Ірпеня.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

18 Apr 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

18 Apr 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

18 Apr 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300