Ірпінські діти відпочивають у країні Щасливії

Сезон дитячих таборів у самому розпалі. Але не всі, на жаль, мають змогу дозволити собі таке задоволення. Благо Ірпінський громадський центр по роботі з внутрішньо переміщеними особами дарує таку можливість дітям-переселенцям та місцевим діткам із соціально незахищених категорій населення. Вже другий рік поспіль.

Надія Філімонова-Скрипка, керівник центру:
«Цей табір допомагає діткам краще адаптуватися, знайти нових друзів. Програма табору дуже насичена, інтенсивна, ми намагаємося забезпечити корисне й цікаве дозвілля дітей у цей літній час».

У літньому таборі з казковою назвою «Країна Щасливія» діти не лише відпочивають, граються й харчуються, а навчаються і культурно й спортивно проводять дозвілля.

«Приходимо сюди і робимо зарядку… Займаємося ліпленням, учора хтось зліпив формочки, а хтось морозиво… У цьому таборі класно, ми виготовляємо всілякі вироби, ходимо на екскурсії, в парк, у кіно, в басейн», – розповідають діти.

Фінансує цю прекрасну ініціативу вже другий рік поспіль друг і партнер центру – іспанська фундація «Хунтос пор ла віда». А додаткове культурне й спортивне дозвілля дітей – місцеві спонсори.

Надія Філімонова-Скрипка:
«Варто зазначити, що в Ірпені бізнес стає більш соціально свідомим, для кожного табору нам хтось щось пропонує і надає безкоштовно для цих діток».

Набір у літній табір центру відбувається щомісяця тричі за літо. 25 дітей отримують можливість перебувати тут абсолютно безкоштовно. Сезон триває рівно тиждень. Але й за цей час малеча встигає завести нові знайомства, а хтось навіть знаходить справжніх друзів.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300