Ірпінські лабораторії отримали обладнання на 1,5 млн грн

Сучасного обладнання на понад півтора мільйона гривень отримали цього року ірпінські медичні лабораторії. Тепер за допомогою спеціальних автоматичних аналізаторів лаборанти можуть набагато швидше та точніше визначати показники аналізів пацієнтів.

Олена Чернявська, заступниця Ірпінського міського голови:
«Насправді це дуже важливо, щоб лікарня мала сучасну лабораторію з високотехнологічним обладнанням. Саме тому в цьому році вже витрачено близько півмільйона гривень на первинну ланку – на закупівлю високотехнологічного обладнання і сучасних аналізаторів. Для вторинної ланки закуплено сучасного обладнання майже на мільйон гривень».

У лабораторії Ірпінської міської поліклініки уже відчули усі переваги нового автоматичного гематологічного аналізатора. Прилад просто, а головне швидко визначає 18 параметрів крові. Якщо зараз на аналіз однієї проби крові йде близько 5 хвилин, то ручним методом лаборант витрачає на це 15–20 хвилин.

Ольга Третяк, завідувачка лабораторії міської поліклініки:  
«Лаборант починає свою роботу з установки контролю якості. Повністю гарантуємо достовірність аналізу».

Також лабораторія отримала перший у регіоні коагулометр – автоматичний аналізатор згортання крові.

Ольга Третяк:
«Потреба була дуже велика в цьому апараті. Робить чотири базові аналізи щодо згортуючої системи крові. Ми знаємо, що серцево-судинні захворювання займають перше місце за поширеністю, тому дуже важливо знати основні параметри згортуючої системі крові».

Нові автоматичні біохімічні, гематологічні та сечові аналізатори отримали також лабораторії стаціонару Ірпінської центральної лікарні, пологового будинку та амбулаторій. У міськраді кажуть, що на цьому оновлення лабораторного медичного обладнання в регіоні не завершиться. 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300