Ірпінські лікарі попросили пацієнтів повернути амбулаторні карти

65779038 2485569321729575 1597455747933798400 O

Амбулаторії загальної практики – сімейної медицини, які працюють в Ірпінському регіоні, звернулися до пацієнтів із проханням терміново повернути амбулаторні карти, які вони залишили в себе. Своє звернення лікарі опублікували на фейсбук-сторінці «Сімейний лікар. Ірпінь», яка належить міському центру первинної медико-санітарної допомоги.

У тексті наголошується, що відсутність у медзакладі амбулаторної карти пацієнта може стати причиною накладення штрафу на сімейного лікаря.

«Шановні наші пацієнти! Нагадуємо, що ваші амбулаторні карти є медичною документацією, що належить медичному закладу та має зберігатись у його реєстратурі. Незабаром наш заклад буде перевіряти Фонд соціального страхування – на рахунок правильності виписки лікарняних листів. Однією з вимог перевіряючого органу є наявність амбулаторної карти пацієнта на час перевірки. За відсутності цього документа на лікаря може бути накладений штраф на суму лікарняного листа. Отож ми звертаємось до вас із проханням: поверніть, будь-ласка, амбулаторні картки до реєстратури амбулаторії, в якій обслуговуєтесь, якнайшвидше!» – сказано у зверненні.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300