Ірпінські ліцеїсти стали призерами конкурсу інноваційних розробок (відео)

Учні 10 класу Ірпінського ліцею інноваційних технологій Дмитро та Марк удосконалюють розробку, яку вони створили разом зі своїми друзями. Ця система автоматично контролює, чи дотримуються в приміщенні соціальної дистанції, та рахує, скільки людей продезінфікували руки. Проєкт ліцеїстів високо оцінило журі всеукраїнської ініціативи «Cisco IoT Step by Step», і команда з Ірпеня стала призером конкурсу.  

Дмитро Пацай, учень 10 класу ІЛІТ:
«Сама ідея полягає в тому, що в нас рахується кількість відвідувачів – за рахунок того, скільки разів спрацював пульверизатор, тобто скільки він видав антисептика. У програмі прописується ще кількість людей, які можуть знаходитись на певній площі чи в приміщенні».

Марк Дашевський, учень 10 класу ІЛІТ:
«Усі хотіли створити щось нове, інноваційне. Так і ми хотіли щось створити, що могло б допомогти під час карантину або під час якихось інфекційних захворювань».

Конкурс складався з чотирьох етапів. На першому до змагання долучилися більше сотні команд із усієї України. До четвертого дійшли лише десять. А у фіналі на всіх чекали три дні напруженої боротьби.  

Іван Нечипорук, викладач програмування та робототехніки ІЛІТ:
«Перший день – брейнсторм. Видається тема, яку не знали ні діти, ні тренери, ні інструктори – ніхто. Другий день – це перехід від ідеї до її реалізації. Створення робочого прототипу, створення бізнес-канвасу; зняти презентацію, яка називається «пітчинг». З дотриманням чітких регламентних структур: пять хвилин на доповідь, дві хвилини на презентацію відеороботи».

Незважаючи на те, що члени команди Ірпінського ліцею інноваційних технологій були наймолодшими, вони посіли третє місце, поступившись лише командам із Києва і Тернополя.

Марк Дашевський:
«Насамперед, це для всіх було дуже важко, тому що всі думали, як краще зробити, які краще ідеї запропонувати».

Дмитро Пацай:
«Досвід участі в цих змаганнях у нас перший – саме в IoT, тобто в Інтернеті речей. І щось придумувати для того, щоб забезпечувати безпеку в різних галузях – це в перший раз».

Ініціатива «Cisco IoT Step by Step» започаткована для розвитку STEM-освіти в Україні. А головною умовою для перемоги є активна співпраця учнів та вчителів, їхня налагоджена робота та тісна взаємодія. В ІЛІТі кажуть – отримали неабияке задоволення від змагань і планують брати участь у них і надалі.  

Богдан Пацай, вчитель інформатики та математики ІЛІТ:
«Ми вперше брали участь. В основному представлені були професійно-технічні училища, коледжі, технікуми, де є спеціальності з робототехніки. А ми були представлені як навчальний заклад».

Іван Нечипорук:
«Ми будемо й надалі співпрацювати з міжнародною академією «Cisco». Запрошую всіх до участі в наступній ініціативі. Я все-таки сподіваюся, що ми досягнемо в наступному році вищого результату й виведемо наше місто на такий рівень, щоб воно гриміло по всій Україні».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300