Ірпінські малюки надіслали допомогу військовим (відео)

Вихованці ірпінського дитсадка «Радість» (Київщина) зібрали посилку на Схід України. У ній – кровоспинні та інші медичні засоби для військовослужбовців. Щоб придбати їх, діти протягом Різдвяно-новорічних свят гуртом ходили колядувати і зібрали понад 6 тисяч гривень.

«Після кожного походу ми всі разом перераховували ці кошти – і розуміли, що ми вже щось можемо!» – розповідає вихователька групи «Усмішка» Ольга Вашека.

Діти збирали передачу для захисників України разом із військовим медиком Олександром Сичем. Він допоміг придбати найнеобхідніше для першої допомоги пораненим: сучасні джгути-турнікети, бандажі для припинення кровотеч, полегшені шини для фіксації переломів. А перед пакуванням юні волонтери з його допомогою на власному досвіді переконалися, чи все справне, і дізналися, як воно працює.

Майже всі засоби – багаторазового використання, тож у випадку біди допоможуть зберегти життя не одному військовослужбовцю.

«Вони стануть у пригоді. Це сучасні засоби, які дозволяють реально рятувати життя», – переконаний Олександр Сич.  

Вихователі кажуть – навчати бути людьми треба змалку, тому у своїй роботі вже давно застосовують принципи гуманної педагогіки. Показують дітям, що таке добро, підтримка, допомога. Обіцяють на одній посилці на Схід не зупинятися і продовжувати підтримувати воїнів і надалі. 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300