Ірпінські медики показово вакцинували себе від правця й дифтерії

Photoeditorsdk Export 2019 10 30t123440.195

Працівники Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги долучилися до ініційованої Міністерством охорони здоров’я кампанії вакцинації від правця й дифтерії: медики провели показове щеплення собі. Про це розповідається на сторінці центру в соцмережі.  

«Вакцинація від правця та дифтерії в Україні – на низькому рівні: 70% дітей мають щеплення від цих захворювань, а рівень вакцинації дорослих ще менший. Аби покращити ситуацію, МОЗ розпочало кампанію «Вакциновані – значить захищені». Працівники нашого центру (ті, хто мав покази) вирішили активно долучитись до цієї кампанії та показати приклад своїм пацієнтам, провівши собі щеплення від правця та дифтерії», – повідомили медики й опублікували фото проведення вакцинації.

У дописі зазначається, що «ін’єкцію роблять у плече внутрішньом’язово (дельтоподібний м’яз); це безболісно та швидко». Після цього можливий незначний післяін’єкційний біль у плечі та невелике підвищення температури в першу добу.

«Результат: захист від таких серйозних захворювань як правець та дифтерія мінімум на 10 років! Тож закликаємо всіх свідомих громадян нашого регіону: звертайтесь до свого сімейного лікаря, вакцина проти дифтерії та правця наявна в усіх амбулаторіях нашого міста», – резюмують лікарі.

Нагадаємо, 2 листопада головний лікар Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Левківський проведе для всіх охочих тренінг із надання першої допомоги при дорожньо-транспортних пригодах. 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300