Ірпінські школярі обирали Президента України

В Ірпінській школі №2 обирали Президента України. Це Всеукраїнська дитяча гра, у якій школярі імітують дорослі вибори за усіма правилами і вимогами виборчого процесу. Особливість імітаційної гри в тому, що діти обирають Президента не за прізвищем, а за змістом програми кандидата.

Світлана Меркулова, координатор проекту:

«Концепція нової української школи зараз вимагає навчання громадянським компетенціям. А компетенціям навчають виключно через практику. Саме таким чином ця гра дозволяє навчити дітей громадянським компетенціям, активній громадянській позиції, аналітичному мисленню. Наша мета – нашу молодь виховати активною, свідомою і небайдужою до України».

Особливість імітаційної гри «Я обираю президента» в тому, що діти обирають не конкретну особистість, а програму, яка їм найбільше сподобалась. Тому у бюлетені імена кандидатів зашифровані, а отже, ввести в оману відомим прізвищем, юного виборця – неможливо.

Лаура, учениця ірпінської ЗОШ №2:

«Я ознайомилася з програмами кандидатів, подумала про їх актуальність, про дійсно ті можливості, які можуть бути реалізовані в наступні п’ять років. І мені здалося, що найкращий кандидат – кандидат «Д».

Назар, учень ірпінської ЗОШ №2

«Ми спостерігачі, нам теж можна голосувати, але не розголошуати таємницю голосування».

Друга школа вже має досвід проведення такої гри. Минулого разу тут обирали мера міста. Тому цю  дільницю  знають   учні й інших шкіл. Сьогодні прийшли проголосувати ще й студенти коледжу економіки та права.

Світлана Меркулова, координатор проекту:

«Раніше у нас були відкриті списки кандидатів, але для того, щоб виключити політичні маніпуляції чи якусь політичну рекламу в день наших виборів, ми зробили закриті списки. Це ще вчить дітей критично мислити, осмислювати програми та пропозиції кандидатів і голосувати свідомо».

Для голосування взяли програми лише десятьох реальних кандидатів — ті, які за авторитетними соцдослідженнями,  мають найвищі рейтинги. Проте високі рейтинги не перешкодили сьогоднішнім виборцям сприйняти декотрі з них доволі критично.

У проекті «Я обираю президента» участь беруть  школярі з 5 по 11 клас.  І  навіть наймолодші, поруч зі старшими,  вже міркують, чи не зарано грати у дорослі ігри, та навіщо їм це потрібно

У якості гостя на виборчу дільницю прийшла мама двох школярок. Каже, Їй подобаються такі форми розвитку аналітичного мислення дітей.

Ліліана, мама:

«Чим раніше вони почнуть замислюватися про те, що таке держава і хто такий президент, якою є платформа політичної партії, тим швидше вони стануть відповідальними громадянами».

Переможці сьогоднішніх  виборів будуть відомі вже по закінченні роботи дільничної комісії, але за правилами гри, оголосять їх лише після результатів справжніх виборів Президента України.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

Сьогодні, 12:20

Детальніше
В Ірпені створили робочу групу з експертної оцінки мистецьких ініціатив 

Сьогодні, 12:00

Детальніше
Муніципальна варта Ірпеня розпочала проводити серію тренінгів із тактичної медицини для учасників «Джури»

Сьогодні, 10:47

Детальніше
В Ірпені спецпризначенці та волонтери організували благодійний ярмарок (відео)

23 Apr 20:02

Детальніше
Ірпінська громада попрощалася з Валерієм Остапчуком (позивний «Туркмен»)

23 Apr 20:00

Детальніше
Мікроавтобус "Mercedes", дрони, генератор: бійці 117-ї бригади отримали допомогу від ірпінських благодійників

23 Apr 16:51

Детальніше
Припинено повноваження ірпінської депутатки Валентини Кравченко — партія "Нові Обличчя"

23 Apr 15:11

Детальніше
В Ірпінському відділі поліції запровадили систему Custody Records (відео)

23 Apr 14:29

Детальніше
Всі новини
300x300