Ірпінські школи під час локдауну: канікули чи дистанційне навчання?

Photoeditorsdk Export 2020 12 10t165201.262

Досі залишається відкритим питання щодо режиму роботи шкіл під час посилених карантинних обмежень із 8 до 24 січня, що були анонсовані урядом. Начальник управління освіти та науки Ірпінської міської ради Олег Білорус зазначає, що, скоріш за все, частково це будуть канікули, а частково – дистанційне навчання.

«Під час свого виступу на засіданні уряду міністр охорони здоров’я Максим Степанов озвучив слова «вимушені канікули». Однак на сайті Кабміну ми читаємо лише про «заборону відвідування навчальних закладів, окрім дошкільних». Наразі чіткого роз’яснення немає. Ми чекаємо публікацію постанови та чітких вказівок, і тільки тоді буде достеменно зрозуміло: ми відпочиваємо ці два тижні чи навчаємося дистанційно», – пояснив Білорус.

За його словами, ірпінські школи планово йдуть на зимові канікули з 1 до 10 січня включно. Тому ймовірно, що з 11 січня для учнів почнеться дистанційне навчання.

Нагадаємо, вчора, 9 грудня, Кабінет Міністрів України під час позачергового засідання ухвалив постанову «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19» та запровадив посилений карантин з 8 до 24 січня. У рамках локдауну буде заборонена робота закладів харчування, ТРЦ, спортивних клубів, басейнів, театрів, кінотеатрів, магазинів із непродовольчими товарами, проведення будь-яких масових заходів, а також відвідування освітніх закладів, окрім дошкільних.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300