Ірпінські студенти зацікавилися правами споживачів

А чи знаєте ви, що нещодавно в Україні скасували книги скарг та пропозицій? А студенти Ірпінського економічного коледжу знають. Про це і не тільки вони говорили на ХІ Міжвузівській науково-практичній конференції «Проблеми та перспективи захисту прав споживачів».

Віталій Караулов, начальник УЗПС ГУ Держпродспоживслужби:

«Шостого березня було відмінено книгу скарг і пропозицій за ініціативою Міністерства економічного розвитку та торгівлі. По підрахункам міністерства, буде зекономлено суб’єктами господарювання за рік 125 млн грн, які витрачалися на утримання цієї книги. Наша країна великими кроками розвивається стандартами Європейського союзу».

Провідних фахівців сюди запрошують регулярно. Адже зацікавлено слідкують за сучасними тенденціями в країні і йдуть в ногу з часом.

Наталя Ільченко, в. о. директора Ірпінського економічного коледжу:

«Метою цієї конференції є формування у студентів навичок науково-дослідної роботи, формування їхніх прав та захисту, як споживачів. Також формування у стінах навчального закладу тих навичок та фахових та професійних компетенцій, які їм знадобляться в майбутній професійній діяльності»

У конференції взяли участь близько 50 студентів двох спеціальностей: маркетинг і підприємництво, торгівля та біржова діяльність. В перервах вони залюбки ділилися тим, чому вважають обрані спеціальності актуальними сьогодні.

Наразі в Україні запроваджено електронну систему IAS. За її допомогою споживачі зможуть перевіряти онлайн ті підприємства, які їх цікавлять. Ну і, звичайно, лишати відгуки про їхню продукцію в електронному вигляді.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300