Ірпінські зоозахисники за рік допомогли тисячі тварин

Photoeditorsdk Export 2020 01 27t093640.849

Протягом 2019 року працівники відділу «Служба захисту та лікування тварин» ірпінського комунального підприємства «Управління благоустрою міста» надали допомогу близько тисячі тварин. Про це повідомила керівник відділу Євгенія Мельник.

Зокрема, екстрену медичну допомогу було надано 388 тваринам, вакциновано від сказу – 404, прилаштовано в родини – близько 200. Близько 100 загублених тварин повернуто господарям і створено їх реєстр. Простерилізовано 340 кішок і котів та 118 собак. Крім того, відділ приймав на лікування й для опіки диких звірів і птахів.

За рік «Служба захисту та лікування тварин» прийняла більш ніж 400 заявок; у деяких із них йшлося про необхідність допомоги 10, 20 тваринам і більше.

Також було розпочато будівництво Центру стерилізації та адопції тварин на вул. Покровській в Ірпені.

«Ми працювали майже без вихідних, щодня відділом опрацьовуються десятки дзвінків, здійснюються виїзди по всьому місту в будь-який час доби. Проводилось багато акцій з прилаштування тварин, бралася участь у зйомках сюжетів всеукраїнських каналів, здійснювались робочі візити по всій країні для отримання досвіду. Протягом року розроблялись нові правила поводження з тваринами. Ці правила в цьому році стануть запорукою успіху в роботі відділу та нададуть нові можливості. Ми прагнемо, щоб кожна тварина мала чіп та могла легко ідентифікуватись», – зазначила Євгенія Мельник.

Вона зауважила, що «такі обсяги роботи виконані лише трьома людьми за підтримки групи волонтерів». За словами Євгенії, можна сміливо заявити, що «ми серед міст із таким населенням перші». «Ми показали дуже високий результат, будемо старатись надалі тримати таку ж планку!» – наголосила зоозахисниця.

«За цей час було стільки історій та знайомств, що тягне на 10 книг! Ми вдячні за допомогу всім і кожному!» – додала Євгенія Мельник.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300