Ірпінський досвід боротьби з епідемією поширюють на всю Україну

Photo2020 03 18t192112.519

Міністерство охорони здоров’я пропонує закладам первинної медицини по всій країні переймати досвід ірпінських медиків зі створення спеціалізованої протиепідемічної амбулаторії. Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці керівник Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Левківський.

Він нагадав, що протиепідемічна амбулаторія з’явилася як альтернатива мобільним бригадам, створення яких у 2020 році ініціювало Мінздоров’я.

«Відповідно до оновленого порядку реалізації Програми медичних гарантій, у 1-му кварталі цього року не буде пакету послуг для мобільних бригад, що відбирають матеріал для тестування у пацієнтів з підозрою на COVID-19. Їх, до речі, у нас і не було, адже ми відразу вважали це рішення недолугим, а функціонування однієї бригади на 100 тис. населення – неефективним. Тому і створили свою протиепідемічну амбулаторію. Що наразі МОЗ визнало і пропонує всім іншим центрам (первинної медико-санітарної допомоги) України», – зазначив Андрій Левківський.

Нагадаємо, раніше, підбиваючи підсумки минулого року, Левківський заявив, що Ірпінський центр первинної медико-санітарної допомоги «за показниками роботи впевнено може вважатись одним із найкращих у Київській області».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300