Ірпінський дитсадок долучився до всеукраїнського проєкту «Здорове харчування для дітей»

75308011 644123129327179 8717642743012130816 O

Старші вихованці ірпінського дитсадка «Колібрі» долучилися до всеукраїнського освітнього проєкту «Здорове харчування для дітей», заснованого громадською організацією «Здоровбудь». Про це повідомляє управління освіти і науки Ірпінської міської ради.  

Проєкт був започаткований минулого року. Його автором є маркетинг-консультант Ольга Ільюхіна. Мета — підвищити рівень обізнаності дітей щодо засад здорового харчування та мотивувати і їх, і батьків до здорового способу життя. Матеріали, які застосовуються в проєкті, узгоджені та рекомендовані до використання Центром громадського здоров’я МОЗ і Асоціацією дієтологів України.

Засновники проєкту розробили наочні засоби – Тарілку здорового харчування та Світлофор здорового харчування, які в максимально доступній формі показують структуру корисного раціону, які продукти варто вживати часто, які – іноді, а які – дуже рідко. Програма мотивує дітей до правильного харчування в ненав’язливій ігровій формі.

«Дошкільнята поповнили знання про користь продуктів та їхнє значення для організму; експериментували, виявляючи жир та білок у молоці; опанували правила здорового харчування для себе та своєї сім’ї», – зазначає ірпінське управління освіти і науки.

За минулий рік навчання в проєкті пройшли близько 2,5 тис. дітей у різних регіонах країни.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300