Ірпінський ліцеїст бере участь у всесвітньому конкурсі стартапів

Photoeditorsdk Export (66)

Учень 11-В класу Ірпінського академічного ліцею Микита Чорний бере участь у всесвітньому конкурсі «Startup World Cup», який проводиться у США. Хлопець подав на конкурс свій винахід – унікальну смарт-пляшку, повідомляється на сторінці ліцею у фейсбуці.

Цього року українські винахідники вперше мають змогу долучитися до «Startup World Cup». Журі оцінюватиме, наскільки кожен із проєктів життєздатний у бізнесі. 12 найкращих винаходів визначать наприкінці цього місяця. Тоді ж стане відоме ім’я переможця від України, який отримає мільйон доларів та представлятиме свій стартап за океаном у травні наступного року.

Смарт-пляшка, яку розробив ірпінський ліцеїст, за 10 секунд нагріває або охолоджує 50-міліграмову порцію напою, що знаходиться всередині. Для цього достатньо натиснути кнопку на корпусі.

У ліцеї відзначають, що юному винахіднику «притаманні допитливість, розвинуте критичне мислення, висока навчальна мотивація, нестримний потяг до нового».

Нещодавно Микита Чорний став один із героїв сюжету на центральному телеканалі, в якому йшлося про учасників «Startup World Cup» від України.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300