Ірпінський регіон залишається в «помаранчевій зоні»

Photoeditorsdk Export (62)

Протягом наступного тижня в Ірпінському регіоні продовжуватиме діяти «помаранчевий» карантинний рівень. Таке рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Також у «помаранчевій зоні» залишаються села Михайлівка-Рубежівка й Забуччя (Києво-Святошинський район), які приєднуються до Ірпінської територіальної громади, та місто Київ.

У селах Козинці й Діброва (Бородянський район), що теж об’єднуються з Ірпенем, а також у сусідній Бучі зберігається «жовтий» епідемічний рівень.

Новий розподіл вступить у силу в понеділок, 19 жовтня.

Як повідомляє пресслужба уряду, правила «зеленої зони» зобов’язують перебувати в громадських будівлях у масці чи респіраторі. Перевозити пасажирів у громадському транспорті можна лише на місцях для сидіння; у кінотеатрах та інших закладах культури дозволяється заповнювати не більше 50% місць; при проведенні масових заходів може бути не більше 50 учасників. Заборонене відвідування закладів освіти, якщо на самоізоляції перебувають понад 50% їхніх учнів (вихованців) та персоналу. Ресторани та інші заклади громадського харчування зачиняються не пізніше 22:00, спортивні заходи проводяться без глядачів.

У «жовтій зоні» зберігаються всі обмеження «зеленого» епідемічного рівня, а також забороняється відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, та проведення масових заходів за участю більш ніж 30 осіб. Біля входу до закладів чи на заходи потрібно розміщувати інформацію про можливу кількість відвідувачів.

У «помаранчевій зоні», окрім усіх вищеназваних обмежень, забороняється діяльність закладів розміщення (хостелів, туристичних баз тощо — крім готелів), робота спортзалів, фітнес-центрів і закладів культури, прийом нових змін у дитячі табори, планові госпіталізації (крім допомоги вагітним, породіллям, новонародженим, онкохворим, людям, які потребують паліативної допомоги, та у випадках, коли існує значний ризик для життя чи здоров’я). Під час масових заходів може бути не більше 20 учасників.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300