Ірпінська делегація провела зустрічі з посадовцями ЄС, присвячені відбудові Ірпеня

Photoeditorsdk Export

Ірпінська делегація, очолювана міським головою Олександром Маркушиним і головою Інвестиційної ради міста Володимиром Карплюком, провела сьогодні в Брюсселі зустрічі з посадовцями різних інституцій ЄС, присвячені відбудові Ірпеня.

«Наша друга робоча зустріч у Брюсселі на сьогодні – із заступником голови Групи підтримки України в Єврокомісії Георгом Зіглером. На ній ми обговорили особливості допомоги нашим мешканцям, які втратили домівки. Також передали презентації наших зруйнованих об’єктів та контакти координаторів основних напрямків по відновленню Ірпеня», – розповів на своїй сторінці у фейсбуці Володимир Карплюк.

За його словами, в ході перемовин «йшлося про те, що важливо не втратити час на бюрократичні моменти і отримати пряму підтримку Ірпеню».

«Для прикладу, у нас є багатоповерхівки, де знищений дах та останній поверх. Якщо ми швидко відновимо такі об’єкти за невеликі для європейських бюджетів кошти, це означатиме швидке повернння до домівок сотень сімей. Також ми пояснили важливість відновлення шкіл, садочків, амбулаторій. Це критична інфраструктура, яка поверне в місто наших ірпінчан, а Європа збереже свої кошти, які не доведеться витрачати на переселенців», – зазначив Карплюк.

Ще одні перемовини провели в Європейському комітеті регіонів. Ірпінці зустрілися із Генеральним секретарем Комітету Петром Бліжковськи та головним політичним радником Президента Комітету Філіппо Террузо.

«Обговорили можливості та ймовірні шляхи залучення місцевих органів влади країн Європи до процесу відбудови України і, зокрема, нашого міста. Як приклад, розповів про успішне партнерство Ірпеня з німецьким містом Борною та перші домовленості щодо допомоги громади Борни у відбудові Ірпінського ліцею №3», – повідомив Олександр Маркушин.

«Європейський комітет регіонів – це дорадчий орган Європейського Союзу, який включає 329 членів: мерів, губернаторів, депутатів. Тож після сьогоднішнього спілкування маю надію отримати ще більше міст-партнерів для Ірпеня», – підкреслив міський голова.

Нагадаємо, сьогодні делегація з Ірпеня зустрілася також із представником України при Євросоюзі Всеволодом Ченцовим і обговорила з ним можливості співпраці з установами ЄС і з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо відновлення знищеної російськими окупантами ірпінської інфраструктури.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300