Ірпінська громада готова до опалювального сезону на 95%, – Андрій Кравчук

306770256 106263992236077 350835873820278033 N

Ірпінська громада вже готова до опалювального сезону на 95%. Про це заявив перший заступник міського голови Андрій Кравчук.

«Разом із директором департаменту ЖКГ Київської облдержадміністрації Галиною Король та начальником відділу реалізації програм ЖКГ Мінрегіону Олегом Ангеловим провели робочу нараду щодо готовності нашої громади до опалювального сезону. Можу сказати із впевненістю, що Ірпінська громада вже готова до цього періоду на 95%», – написав Кравчук на своїй сторінці у фейсбуці.

Він розповів, що в Ірпені відновили всі котельні, які були пошкоджені внаслідок ворожих обстрілів, і нині всі 22 котельні міста готові до запуску. Комунальне підприємство «Теплоенергопостач» уклало договір із НАК «Нафтогаз України» про постачання газу.

«Як нам повідомили, цього року у зв’язку із воєнним станом в країні міста отримуватимуть 90% газу від минулорічних обсягів. Але, оскільки в Ірпені є зруйновані будинки, на які не піде розподіл газу, то цих 90% нам вистачить», – зауважив перший заступник мера.

Він повідомив, що працівники КП «Управління житлово-комунального господарства «Ірпінь»» приблизно на 75% обстежили будинки, які перебувають на їхньому обслуговуванні. До 15 жовтня ці роботи будуть виконані на 100%. У будинках, де частина пошкоджена, а частина є жилою, триває часткова консервація тепломереж – так, щоб тепло безперебійно постачалося у квартири, де живуть люди.

«Працюємо над тим, щоб усі наші стратегічні комунальні підприємства були забезпечені якісними потужними генераторами, щоб у разі аварійних ситуацій теплопостачання в громаді не припинялося», – повідомив Кравчук.

Крім того, він нагадав ОСББ та управлінським компаніям, які діють на території Ірпінської громади, про те, що вони самостійно мають підготувати свої будинки до опалювального сезону: перевірити мережі, налагодити роботу дахових котелень, сплатити борги, якщо такі є.

«Також нагадую про нашу рекомендацію тим ОСББ, де в будинках працює автономне опалення, щодо придбання буржуйок та запасу дров на випадок аварійних ситуацій. Всі ми бачили, що трапилося два дні тому, коли росія вдарила ракетами по Харківській ТЕЦ. На жаль, від цинізму і жорстокості цих людей ми не застраховані. Тому дуже прошу не ігнорувати такі поради і подумати, як готуватимуть їжу та грітимуться мешканці ваших будинків, якщо раптом взимку відбудеться аварійне відімкнення електропостачання», – наголосив Андрій Кравчук.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння та Київські новини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300