Ірпінська «вторинка» отримала нове авто та кисневий генератор (відео)

Одразу два серйозних подарунки отримала Ірпінська центральна міська лікарня з нагоди Нового року. Один із них – легковий автомобіль «Равон».

Антон Довгопол, директор Ірпінської центральної міської лікарні:
«Дуже приємно, раді тому, що в нас є цей транспорт. Він нестиме функціональне навантаження – це доставка аналізів у Київ, документації. Без машин не можна, і ми дуже вдячні за те, що нам допомагають».

Це вже друге нове авто для лікарні за останній час. Минулого року заклад отримав «Рено Дастер». А в поточному за підтримки міської ради планують придбати ще два автомобілі.

Антон Довгопол:
«Перший – це буде спецтранспорт, який допоможе людям із обмеженнями опорно-рухового апарату. Він (автомобіль) буде спеціально обладнаний, із мікроліфтом, і зможе транспортувати таких пацієнтів на обстеження, на консультації тощо. І також ми плануємо придбати автомобіль класу В для того, щоби налагодити роботу з невідкладної медичної допомоги».

Ключі від нового авто Ірпінський міський голова Олександр Маркушин вручив водієві з понад 20-річним стажем Олександру Крупині.

Олександр Крупина, водій:
«Думаю, не підведемо. Будемо зберігати (автівку) в такому вигляді, щоби завжди вона була на ходу і завжди виручала нашу медицину».

Ще один подарунок для ірпінської медицини – новий кисневий генератор.

Антон Довгопол:
«Починали ми з одного генератора, який монтувався в інфекційне відділення. Далі ми розуміли, що клініка змінюється, ситуація змінюється – ми додатково виділяли кошти, придбали нові генератори. На даний момент у нашому закладі функціонують уже чотири кисневі генератори, які під’єднані до єдиного блоку управління і які можуть видавати 70–75 кубів повітря на хвилину. Цього достатньо, щоби забезпечити киснем наші потреби – це 112 ліжок, наші операційні й усе решта».

Четвертий генератор придбано за рахунок державної субвенції. Його вартість – 2 млн грн. Виготовлення проєктно-кошторисної документації та ремонтні роботи обійшлися у 200 тисяч. Їх виділили з міського бюджету. Що ж до 2022 року – то на медицину в Ірпені планують виділити майже половину бюджету громади.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Ми й надалі будемо підтримувати нашу медицину. Десь 50% усього бюджету, який був затверджений депутатським корпусом у грудні, ми будемо витрачати на медицину – на добудову медичного центру, на купівлю обладнання, медичних меблів. Це буде дуже потужний рік медицини в нашій громаді».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300