Ірпінські депутати підтримали запит до військової комендатури щодо оптимізації роботи блокпостів між Ірпенем і Києвом

52cd605 Zatory690

Депутати Ірпінської міської ради підтримали запит свого колеги Ярослава Куца до військового коменданта Києва, начальника Центрального управління військової служби правопорядку по м. Києву та Київській області Віктора Плахтія з приводу оптимізації роботи блокпостів, які перешкоджають руху автотранспорту між Ірпенем і столицею.

Виступаючи на сесії міськради, Ярослав Куц зазначив, що міська влада Ірпеня вже зверталася з цією проблемою до обласної військової адміністрації, і там відповіли, що блокпости належать до компетенції столичної комендатури.

«Але військова комендатура відповідає за існування блокпостів у комендантські години. Тому сьогодні я прошу колег проголосувати за депутатський запит до військового коменданта Києва та Київської області генерал-майора Віктора Плахтія, в якому просимо оптимізувати роботу блокпостів, щоб вони не закривали проїжджу частину в позакомендантські години. Наше прохання – вжити заходів до перебудови існуючих блокпостів на Новоірпінській трасі (в’їзд та виїзд із міста Києва) та перед Романівським мостом (виїзд із міста Ірпінь) з винесенням за межі проїзної частини бетонних та інших конструкцій, що обмежують пропускну здатність на цій ділянці дороги, з облаштуванням цих позицій рухомими обмежувачами, за допомогою яких військовослужбовці зможуть швидко перекривати рух», – сказав депутат.

Міський голова Олександр Маркушин зауважив, що блокпости гальмують рух не лише ірпінського автотранспорту, а й автомобілів із сусідніх населених пунктів, які їдуть через Ірпінь.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300