Ірпінські комунальники готують кладовища Михайлівки-Рубежівки до поминальних днів (відео)

Працівники комунального підприємства «УЖКГ «Ірпінь»» почали готувати кладовища на території громади до поминальних днів. Зараз наводять лад на кладовищі Михайлівки-Рубежівки. Їх у селі аж чотири.

Дмитро Сухомлин, заступник директора КП «УЖКГ «Ірпінь»»:
«На даний момент ми знаходимося на найбільшому кладовищі села Михайлівка-Рубежівка. Силами нашого підприємства проводяться роботи з вивезення сміття, з наведення порядку на території кладовища».

Роботи тут вистачає. Незважаючи на те, що кладовища прибирають щороку, зараз доводиться вивозити багато сміття. Знесли його сюди самі ж мешканці села. 

Дмитро Сухомлин:
«Навколо кладовища місцевими мешканцями просто утворився смітник. Через те, що вони не сплачують за послугу з вивезення сміття, утворюються такі стихійні сміттєзвалища».

Окремою проблемою захаращення кладовищ є штучні квіти. Староста округу Катерина Пасюк просить земляків відмовитися від їх використання.

Катерина Пасюк, староста Михайлівсько-Рубежівського старостинського округу:
«Усі ці квіти виготовлені з екологічно небезпечних матеріалів. І ми повинні думати, що ми залишаємо нашим дітям і онукам. Давайте приходити до наших близьких, які, на жаль, померли не з мертвими квітами, а з живими».

Прибирати кладовища на території громади комунальники будуть поступово. Роботу планують завершити до кінця місяця.

Дмитро Сухомлин:
«На цьому тижні ми плануємо завершити всі роботи саме на цьому, найбільшому кладовищі, і поступово до поминальних днів ми приберемо всі кладовища на території Михайлівки-Рубежівки».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300