Ірпінських освітян і батьків школярів учать протидіяти булінгу (відео)

За даними Дитячого фонду ООН, лише за минулий рік понад 67% українських школярів віком від 11 до 17 років стали жертвами чи свідками булінгу або кривдниками. Сьогодні це одна з найпоширеніших проблем як у світі, так і в Україні. Як стихійне явище, булінг може «вдарити» зненацька.

Лариса Гретченко, заступниця голови комітету з сімейного права Національної асоціації адвокатів України:
«Варто відзначити, що це проблема не лише закладів середньої освіти, тобто шкіл, ліцеїв, гімназій, а ми говоримо про її поширення навіть на заклади дошкільної освіти. Тобто дитячі садочки – це теж ті осередки, де діти нерідко зазнають насильства різного характеру – як фізичного, так і психологічного».

Щоби протидіяти булінгу в освітніх закладах Ірпеня, в місті організували спеціальний тренінг. На нього запросили і педагогів, і батьків.

Марина Левенок, координаторка соціально-спортивної школи Фонду «Реал Мадрид» в Ірпені:
«Я і як педагог, і як мама намагаюся вжити заходів, щоб протидіяти цьому й допомогти дитині комфортно себе почувати в навчальному закладі й спокійно здобувати знання».

Тренінг відбувся в рамках муніципальної Програми сімейної безпеки та інклюзії «Свідома громада». Один із її напрямків присвячений саме протидії булінгу.

Віолетта Дворнікова, авторка програми «Свідома громада», депутатка Ірпінської міськради від ВО «Батьківщина»:
«Головна мета сьогодні – показати батькам, як побачити, що дитина є жертвою булінгу. Сьогодні ми говоримо про насильство в різних його формах, і булінг – це та форма насилля, в якій ми живемо щоденно. І сьогодні наші діти, як ніхто, є жертвами цього насилля».

Нагадаємо, програму «Свідома громада» Ірпінська міська рада прийняла цього року. Окрім протидії булінгу, програма передбачає комплекс заходів із запобігання домашньому насильству, підтримку людей з інвалідністю тощо. На сьогодні Ірпінь – єдине місто в Україні, де реалізовується така програма.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300