Ірпінський депутат розповів про двох дітей, позбавлених батьківського піклування, які потребують допомоги

Photoeditorsdk Export 2021 07 15t095438.980

У дитячому відділенні Ірпінської лікарні перебувають дві сестрички, позбавлені батьківського піклування, які потребують допомоги й підтримки. Про це розповів на своїй сторінці у фейсбуці депутат міської ради Антон Головенко.

«Ауріці 13 місяців. Сніжана вже доросла – їй цілих 5 рочків. Це дві рідні сестрички, яким не пощастило з батьками, але, безумовно, пощастило одній з одною. Цих дівчат привезли до нас у дитячу лікарню після того, як маму позбавили батьківських прав… Ауріка та Сніжана, поки лікарі візьмуть всі аналізи та проведуть обстеження, будуть знаходитись у нашій лікарні», – зазначив депутат.

За його словами, трьох старших дітей тієї ж неблагополучної матері «ця доля спіткала ще раніше», а через місяць жінка народить ще одну дитину, яку теж забере держава.

«Разом із Діаною Бондар (директорка Територіального центру соціального обслуговування – ред.) взяли всі небхідні продукти, фрукти, суміші, все, що замовили лікарі. Якось за енерцією докупив ще маленьку іграшку. І тут я вгадав. 🙂 Радощам не було меж. Ми трохи погуляли, поговорили про все. Найбільше мене вразило те, як по-дорослому п’ятирічна дівчинка доглядає свою маленьку сестричку! Вона їй і памперси міняє, і на руках тягає… Коли я запитав, яку іграшку привезти завтра, то вона одразу відповіла, що хоче колясочку, щоб сестричку катати… Буде завтра і колясочка, і все, що вони хочуть. Якщо у когось є бажання долучитись, то будь ласка. Взуття – розмір 21 та 29. Памперси 2 на 4–8 кг. Іграшки. Білизна (нова). Шкарпетки (нові). Щоб все було гарне і найкраще… Пюре дитяче, але свіже! Ну, може щось на свій розсуд», – написав Головенко.

«Вже раніше розмовляли з (міським головою) Олександром Маркушиним та (директором лікарні) Антоном Довгополом на цю тему: у новій лікарні обов’язково потрібна окрема спеціальна палата для таких діток. Гарна, з іграшками. Такі дітки будут з’являтись знову та знову. Обов’язково потрібен алгоритм дій. Щоб такі дітки почували себе щасливими хоча б у нашій громаді!» – додав депутат.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300