Ірпінський дитсадок «Радість» допоможе відбудувати Литва (відео)

Дитячий садочок «Радість» в Ірпені, який постраждав від російських окупантів, допоможе відбудувати Литва. Таку ініціативу своєї країни підтвердила спікерка Сейму Литовської Республіки Вікторія Чмілітє-Нільсен. На чолі литовської делегації та разом із заступницею голови Верховної Ради України Оленою Кондратюк пані Вікторія завітала до Ірпеня і власними очима побачила руйнування закладу.

Вікторія Чмілітє-Нільсен:
«У мене немає слів. Звичайно, ми все це бачили й раніше, на картинках, по телебаченню, але хочу сказати, що бути тут і залишатися без дуже сильних емоцій неможливо. Ми вже підписали Меморандум із міською радою Ірпеня про відбудову цього садочка, і ми все тут зробимо».

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:
«Литва обрала саме цей заклад під свій патронат, тому що ми неодноразово привозили сюди і депутатів, і інших представників Литовської Республіки, і посол був. Їх дуже вразив масштаб руйнування саме цього садочка, і вони взяли цю локацію в Ірпені, яку повністю повинні капітально відремонтувати».

Вразила гостю з Литви і розповідь завідувачки садочка Тетяни Господарчук про те, що відбувалося тут під час бойових дій.

Тетяна Господарчук:
«6 березня влучив снаряд, заклад почав горіти. У цей період горіння знаходилися тут і деякі працівники, які поблизу проживають (вони ховалися тут із 24 лютого), і також сторонні люди, сусіди з цих будинків, які поруч. Вони це все бачили – вони в підвалі, а заклад горить».

Вікторія Чмілітє-Нільсен зазначила, що Литва розцінює дії росії як геноцид українського народу, а також висловила захоплення мужністю українців, духом стійкості та прагненням повернутися до мирного життя.

Вікторія Чмілітє-Нільсен:
«Хочу ще раз підтвердити, що Литва, литовський парламент стоїть пліч-о-пліч із Україною, і ми будемо стояти поряд із вами аж до остаточної перемоги».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300