Ірпінці можуть зареєструвати місце проживання онлайн (відео)

Олександра Страдецька, журналістка:

«Як зареєструвати або змінити місце проживання онлайн? Як зробити так, щоб замість папки з папірцями у вас був єдиний документ у вашому смартфоні?»

Додаткова послуга електронного сервісу «Дія» дозволяє зробити це без черг та мороки. Зараз вона працює в тестовому режимі в семи містах України. Ірпінь – у їх числі. До процесу залучені працівники ЦНАПів.

Оксана Баранчук, начальниця відділу ведення реєстру Ірпінської територіальної громади:

«Для подачі заявки про декларування місця проживання заявнику необхідно зареєструватися на порталі «Дія», після чого заява поступає до відповідного територіального органу реєстрації, де працівник зобов’язаний перевірити заборону на нерухоме майно й після цього схвалити або відхилити дану заявку».

Сьогодні кожен третій українець живе не за місцем реєстрації, а більше мільйона людей живуть без реєстрації взагалі. І попри те, що система прописки давно відійшла у минуле, існують десятки адмінпослуг, які не можна отримати просто за місцем проживання. Це істотно ускладнює життя людей. Щоб зробити його легшим, Міністерство цифрової трансформації і впроваджує цю послугу в режимі онлайн.

Мстислав Банік, керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації:

«Зараз ми знаходимося в тестуванні, і на початку наступного року вже ця послуга взагалі буде доступна для всіх. Вона буде працювати як у мобільному застосунку, так і на веб-порталі «Дія» (diia.gov.ua). В онлайні ми тестуємо поки сам обмін даними, і форми у нас уже всі готові, але люди продовжують користуватися послугою і в ЦНАПах. Ми не дискримінуємо в жодному разі офлайн – можна буде і так, і так отримувати цю послугу».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300