«Ірпіньводоканал» проводить комплексне очищення водонапірних башт у селах громади (відео)

Надія Дроган, журналістка: 

«Ви коли-небудь бачили, як промивають водонапірні башти? Ось ця 25-метрова вежа в Михайлівці-Рубежівці сьогодні отримає нове життя, а мешканці села отримають нову якість питної води. «Ірпіньводоканал» влаштував для цієї башти кардинальне очищення».

Артур Загодіренко, директор КП «Ірпіньводоканал»:

«У цьому році в Михайлівці-Рубежівці нашим підприємством заплановане промивання та очищення всіх башт, які перейшли до нас на обслуговування. Тут знаходяться три башти і п’ять свердловин».

Щоб промити башти, комунальники замовили в Києві спеціалізовану техніку компанії «Рона інжиніринг». Ось ця гідродинамічна машина має все необхідне устаткування саме для таких робіт. Але староста округу непокоїться, щоб після очищення вежа не протекла. Адже їй понад 35 років, і за цей час корозія могла роз’їсти метал.

Катерина Пасюк, староста Михайлівсько-Рубежівського старостинського округу:

«Мене дуже турбувало, як це все буде проходити, і чи потім ми не будемо сидіти без води два тижні. Та почули, що вони роблять ці роботи під ключ, і найголовніше – після того, як спускають воду з башти, вони її обов’язково обстежують, і якщо виявляється, що корозія її вже десь там з’їла, то проводять відновлювальні роботи. Це дуже важливо».

До села приїхала досвідчена бригада спеціалістів. Першим на башту відправляють електрика – він перевіряє справність автоматики, яка запускає свердловини. За необхідності її міняють. Після цього хлопцям потрібно забратися всередину башти. Струменями води під великим тиском вони і згори, і знизу змивають усе, що накопичилося на її стінках за багато років.

Надія Дроган:

«Ви бачите, скільки всього хлопці вимили із стінок цієї башти. Для того, щоб усе це вимити, їм знадобилося більше п’яти кубів води».

Дмитро Потьомкін, представник компанії «Рона інжиніринг»:

«Дуже важливим у даному процесі є проведення дезінфекції, яка проводиться спеціалізованим розчином гіпохлориту натрію. Це обеззаражує всю  поверхню внутрішньої частини башти, а також робить воду безпечною для споживання людиною».

Об’єм цієї башти – понад 20 кубів. Зараз вона забезпечує водою промислову зону, школу, садочок, лікарню і частину житлових будинків Михайлівки-Рубежівки.

Катерина Пасюк:

«Дуже багато скарг від жителів. Для нас це недопустимо, що вода низької якості. Тому сподіваємося, що після таких робіт, які проводяться зараз, якість нашої води стане набагато кращою».

В «Ірпіньводоканалі» кажуть – обслуговування башт цією роботою не обмежиться. Наведуть лад і довкола таких об’єктів.

Артур Загодіренко:

«Протягом двох місяців у нас ще тут заплановано комплекс заходів із благоустрою території навколо свердловин і башт та оновлення насосного обладнання на самих свердловинах».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300