«Ірпіньводоканал» продовжує модернізацію каналізаційного колектора (відео)

Більше ніж на пів століття «Ірпіньводоканал» продовжить життя каналізаційного колектора по вулиці Генерала Наумова в Києві, в районі Академмістечка. Такий тривалий період безперебійної експлуатації трубопроводу забезпечать завдяки сучасним, стійким до корозії трубам українського виробника «Євротрубпласт».

Олександр Козак, заступник директора ТОВ «Євротрубпласт»:
«Їхня цінність у тому, що це поліетилен. Виготовляються труби в основному з марок ПЕ-100, який, прогнозовано, має термін експлуатації не менше 100 років. Каналізація на них ніяк не впливає, і вони так само зберігають свою конструкцію, як і в початковому варіанті – як це виглядає зараз».

Ця частина колектора, хоча й знаходиться на території Києва, перебуває на балансі «Ірпіньводоканалу». Протяжність цієї ділянки – близько одного кілометра. А далі вже – київське господарство.

Артур Загодіренко, начальник КП «Ірпіньводоканал»:
«Через даний колектор проходять усі каналізаційні стоки міста Ірпінь, Ворзеля, Гостомеля і Бучі».

Цими трубами проходить майже 15 тисяч кубометрів нечистот щодоби. За багато років експлуатації старі залізобетонні конструкції геть протрухли і сворюють аварійні ситуації.

Артур Загодіренко:  
«У поточному році нами вже проведено роботи з заміни близько 80 метрів цього аварійного колектора. На даний момент закуплена каналізаційна труба і проводяться роботи – ще 200 метрів. І в нас залишиться основна велика робота, яку теж плануємо виконати в цьому році – це даний каналізаційний колектор, який виходить на дорогу. Там приблизно 220 метрів».

А поки тут оновлюють труби, водовідведення не припиняється ні на мить, споживачів не відключають від мережі й колектор працює у звичному режимі. Завдяки новітній технології, щоб модернізувати мережу, не потрібно також і рити кілометрові траншеї.  Достатньо розкопати невеличку ділянку в місці провалу. Санація відбувається шляхом протягування нової труби в старий трубопровід.

Олександр Козак:
«За рахунок конструкції труби вона не падає на дно, а пливе по каналізації, яка в цей час іде в трубі, і відбувається її санація. Вона проходить у діючій трубі й за рахунок діючої конструкції самої труби відбувається її скручування. У результаті мешканці міста Ірпінь абсолютно від цього не втрачають і навіть не помічають, що в цей час проводяться ці ремонтні роботи».

Загальна протяжність каналізаційних мереж «Ірпіньводоканалу» – близько 200 кілометрів. За останні кілька років підприємство модернізувало майже 60 її відсотків. В «Ірпіньводоканалі» кажуть – ці роботи продовжуватимуть і надалі.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300