Ірина Коляденко – у фіналі чемпіонату Європи з вільної боротьби

Photoeditorsdk Export 2021 01 31t175606.967

22-річна Ірина Коляденко з Ірпеня вийшла у фінал чемпіонату Європи з вільної боротьби, який проходить у Варшаві. У півфінальному поєдинку у ваговій категорії 62 кг вона перемогла імениту представницю Росії Валерію Коблову – срібну призерку Олімпійських ігор 2016 року, чемпіонку Європи та призерку чемпіонатів світу.

Поєдинок закінчився з рахунком 5:2.

«І знову переповнює гордість за ірпінських спортсменів. Наша неймовірна борчиня Ірина Коляденко сьогодні на чемпіонаті Європи з вільної боротьби у принциповій сутичці здолала росіянку, яка, до речі, є віце-чемпіонкою Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро, і виходить у фінал! Вже завтра Іра буде боротися за медаль найвищої проби з угорською борчинею. Тримаймо кулаки всією громадою!» – написав у фейсбуці Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Нагадаємо, сьогодні на шляху до півфіналу ірпінська спортсменка перемогла Маріану Кердівару-Єшану з Молдови та Вероніку Іванову з Білорусі. В обох сутичках рахунок був 12:1.

Суперницею Ірини у фінальному поєдинку буде досвідчена Маріанна Шаштін – чемпіонка світу і Європейських ігор, триразова призерка світових першостей, шестиразова призерка чемпіонатів Європи, учасниця трьох Олімпіад.

Ірина Коляденко – майстер спорту України міжнародного класу, віце-чемпіонка світу, бронзова призерка світових першостей і чемпіонату Європи, кількаразова чемпіонка України, володарка Кубка України. У березні цього року на Європейському ліцензійному турнірі в Будапешті вона здобула ліцензію на участь у цьогорічних літніх Олімпійських іграх у Токіо.

Наставник спортсменки – заслужений тренер України Володимир Яременко.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300