Іспанці вивчають потреби Ірпеня у його відновленні (відео)

В Ірпінь завітав тимчасовий повірений у справах Іспанії в Україні Пабло Гана Кесада та радник посольства Іспанії Хав’єр Фуентес Леха. Іспанці приїхали до Ірпеня з конкретною метою – зібрати якнайбільше інформації про зруйновані об’єкти і вивчити потреби міста в допомозі для його відновлення.

Пабло Гана Кесада, тимчасовий повірений у справах Іспанії в Україні:
«Ми відвідуємо різні міста України: були в Житомирі, Чернігові, сьогодні відвідали також Бучу і приїхали до вас в Ірпінь. Усю зібрану інформацію ми передамо в наші центральні органи, і я впевнений, що іспанське громадянське суспільство, представники громадських організацій, а також іспанські підприємці візьмуть участь у реконструкції Ірпеня та інших міст, які постраждали від війни».

Місто запропонувало представникам Іспанії до розгляду кілька проєктів відновлення. Серед них – проєкти відбудови центрального ірпінського стадіону «Чемпіон» і дитячо-юнацької спортивної школи. Познайомили гостей також і з найбільш зруйнованою школою громади – 3-м ліцеєм. Представники посольства також зацікавилися і масштабами руйнування житлових кварталів, втраченого майна людей. В обговоренні планів відбудови Ірпеня іспанці цікавилися і вартістю відновлення об’єктів.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:
«Виконавчий комітет Ірпінської міської ради вже більше двох місяців працює над складанням цих кошторисів щодо різних об’єктів. Це і житлова інфраструктура, і соціальна інфраструктура, і заклади освіти. Тому ми передали нашим колегам наші напрацювання – повний пакет, який включає і житлові будинки, і об’єкти соціальної інфраструктури, із сумами, щоб вони могли для себе визначитись, який у них пріоритет».

Пабло Гана Кесада:
«Ми сьогодні багато в Ірпені побачили. І я зрозумів, яку ціну заплатив Ірпінь за героїчне протистояння (з ворогом). Зараз я хочу повідомити, що Іспанія буде брати активну участь у конференції, яка відбудеться в Лугано, стосовно відбудови України. Знаючи, що Ірпінь є таке знакове місто в захисті України, в захисті Києва, я впевнений, що назва Ірпеня прозвучить і на цій конференції».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300