Італійські фахівці допоможуть правильно відновити Центральний будинок культури Ірпеня

349894137 5964274197032193 917931305088935634 N

Італійська компанія «Restauro e arte», яка спеціалізується на відновленні архітектурних та культурних пам’яток, допоможе правильно відновити Центральний будинок культури Ірпеня. Її представник — Алессандро Чіні відвідав Ірпінь і разом із архітекторами Irpin Reconstruction Summit оглянув зруйновану пам’ятку культури. Про це повідомляють в IRS.

Італійський фахівець приїхав в Ірпінь, щоб провести першу оцінку масштабів робіт, а також розробити й надати свої пропозиції та бачення реконструкції будинку культури. Як відомо, він був зруйнованої внаслідок російської ракетної атаки у березні 2022 року.

«Я та моя компанія вже 25 років займаємось відновленням культурних та історичних об’єктів, проте таких масштабів пошкодження та руйнування я ніколи не бачив, навіть скло розплавилося під екстремальними температурами. Бачачи це, усвідомлюєш наскільки варварськими та жорстокими були дії росіян. І саме тому я тут, адже такого роду будівлі є надзвичайно важливі для колективної пам’яті міста і їх відновлення є чи не одним з найважливіших факторів у поверненні містом свого звичного вигляду», — зазначив Алессандро Чіні.

Варто зазначити, Центральний будинок культури Ірпеня, збудований в 1954 році, внесений ЮНЕСКО до списку об’єктів культури, які були пошкоджені внаслідок російської агресії в Україні. Зараз у переліку — 90 таких будівель.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300