Кабмін установив граничну ціну на газ — 6,99 грн за кубометр

Bytovoy Gaz V Germanii

Кабінет Міністрів України сьогодні встановив граничну ціну на газ для побутових споживачів на рівні 6,99 грн за кубометр. Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, така ціна діятиме до завершення опалювального сезону або до завершення карантину, інформує пресслужба уряду.

Прем’єр повідомив, що надалі Кабмін зобов’яже всі газопостачальні компанії «представити свої річні продукти для населення, щоб люди змогли підписати річний контракт і заздалегідь розуміти ціни в платіжках».

Очільник уряду пообіцяв, що будуть сформовані всі умови, аби ринкові правила запрацювали повною мірою. «Такі правила означатимуть, що окремі газопостачальники більше не зможуть користуватися своїм монопольним становищем та захмарно підвищувати тарифи», — запевнив Денис Шмигаль.

За його словами, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), починає ретельну перевірку всіх газопостачальників, які на сьогодні мають найвищі тарифи на розподіл газу.

Нагадаємо, 15 січня Ірпінський міський голова Олександр Маркушин і депутатська більшість міськради публічно закликали Президента України, Кабінет Міністрів, Верховну Раду й НКРЕКП не допустити підвищення тарифів на електроенергію, тепло та газ.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300