Карплюк: «Меморандум про співпрацю з Асоціацією мерів міст Франції — надважливий документ для Ірпеня» (відео)

Photoeditorsdk Export (1)

Меморандум про співпрацю між Асоціацією мерів міст Франції та Ірпінською міською радою, підписаний сьогодні в Парижі – надважливий документ для Ірпеня. На цьому наголосив голова Інвестиційної ради міста Володимир Карплюк.

«путін використовує знищення українських міст як стратегію. Він хоче, щоб мешканці наших міст зневірилися, щоб вони бачили, що країна знищується, і її більше не буде. І розуміння того, що цього не трапиться, для нас не менш важливе, аніж зброя. Тому ми хочемо у найкоротші періоди відновити своє місто», – відзначив Карплюк, виступаючи на церемонії підписання Меморандуму.

Він зауважив, що швидке відновлення Ірпеня та інших міст України вигідне як для українців, так і для європейських країн, які допомагатимуть це робити.

«Від початку війни зі стотисячного Ірпеня виїхало дев’яносто п’ять тисяч людей. Через місяць після того, як закінчилися воєнні дії, до міста повернулося 50% населення. Ми порахували, що якщо ми відновимо об’єкти освіти, то до 1 вересня повернеться майже 90% ірпінців. Це ті люди, яких не потрібно буде утримувати в країнах Європи на соціальних програмах, не потрібно буде влаштовувати дітей у школи, в садочки. Саме тому часткове відновлення нашого міста буде взаємовигідним процесом і для наших європейських партнерів», – сказав голова Інвестради.

Він пояснив, чому громади Європи мають допомагати саме Ірпеню: «По-перше, має бути пілотний проєкт, з чогось треба починати, щоб напрацювати шлях. А по-друге, Ірпінь – це, фактично, єдине місто в Україні, яке отримало такі масштабні руйнування, і де зараз не ведуться бойові дії».

«Тож у цей важливий для нашої держави день – День Конституції України – ми звернулися до Франції, до французьких міст із великим проханням подарувати жителям Ірпеня реалізацію дуже важливої для них мрії – повернення до своїх рідних домівок. І щиро дякуємо за те, що Асоціація мерів міст Франції відгукнулася на наше прохання!» – зазначив Володимир Карплюк.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння та Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300