Карплюк про Кернеса і Мельника: відважні й неоднозначні, вони творили історію

Photoeditorsdk Export 23

Мер Харкова Геннадій Кернес, який помер сьогодні, та засновник Університету державної фіскальної служби України Петро Мельник були неоднозначними і часом непопулярними особистостями, але вони творили історію. Про це написав на своїй сторінці в соцмережі ексмер Ірпеня, голова Інвестиційної ради міста Володимир Карплюк.

«Завжди в історії є неоднозначні особистості. Саме вони й творять історію, будучи непопулярними в деяких своїх поглядах та вчинках. Я називаю цих людей одним словом – «Відважні». Сьогодні помер мер Харкова Геннадій Кернес. Учора виповнилося 2 роки з дня смерті Ректора Національного університету державної податкової служби України Петра Мельника», – зазначив Карплюк.

Він розповів, як у період роботи на посаді Ірпінського міського голови йому показали в Адміністрації Президента результати соціологічного дослідження, згідно з якими найбільший рівень довіри до міських голів в Україні був у Геннадія Кернеса та в нього. «Мені тоді сказали: «Ще кілька років треба Ірпеню, і ти наздоженеш Кернеса за рівнем довіри громади». Я знав, як стрімко розвивається Харків, і мені завжди говорили, що в Харкова та Ірпеня майже однаковий підхід до благоустрою міських територій, що команди обох міст підняли високо планку в якості роботи для людей. Та, на превеликий жаль, я ніколи не відвідував Харків, щоб перейняти досвід. Тож весною наступного року ми разом з Ірпінським міським головою Олександром Маркушиним та його командою запланували повноцінно відвідати Харків і вшанувати пам‘ять нашого колеги», – відзначив Карплюк.

Він нагадав, що цьогоріч в Ірпені син Петра Мельника Максим ініціював та відкрив разом із Олександром Маркушиним сквер навпроти Університету державної фіскальної служби України, де увіковічнили пам‘ять ректора. «Сьогодні Максим Мельник працює заступником Ірпінського міського голови, і я щиро сподіваюся, що його досвід та сімейні риси характеру стануть у пригоді громаді», – зауважив ексмер.

«Саме Петру Мельнику Ірпінь зобов‘язаний Новоірпінською трасою Р-30, яка додатково сполучила Ірпінь та Київ. І саме про Мельника досі з повагою багато ірпінчан говорять «Ректор». При Мельнику я вчився в університеті, очолював студпарламент та викладав там ряд дисциплін. І попри наші де в чому різні світогляди, ми часто спілкувалися після того, як він вже не працював Ректором. І Кернес, і Мельник – неоднозначні історичні особистості, але вони Особистості, які творили історію! Вічна Пам‘ять!» – наголосив Володимир Карплюк.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300