Керівник первинної медицини Приірпіння підсумував роботу протиепідемічної амбулаторії

Ambulatoria2

Протиепідемічна амбулаторія, яка з 19 березня працювала в Ірпені на базі амбулаторії №4, припиняє свою роботу. Про це повідомив директор Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Левківський.

«У зв’язку з пом’якшенням карантину з 01.06.2020 р. ми припиняємо роботу нашої протиепідемічної амбулаторії, що була створена на час карантину рішенням протиепідемічного штабу Ірпінської міської ради, який я очолив», — написав він у групі «Сімейний лікар. Ірпінь» у фейсбуці.

«Ми перші і чи не єдині з центрів первинної медико-санітарної допомоги нашої області задіяли методику розділення потоків інфекційних хворих, забезпечивши безпеку наших медичних працівників та можливість не наражати на небезпеку інших пацієнтів, які звертались до наших амбулаторій», — зазначив Андрій Левківський.

За його словами, 37 співробітників центру первинної медико-санітарної допомоги добровільно виявили бажання працювати в протиепідемічній амбулаторії. Це 14 лікарів, 19 медичних сестер, 2 молодші сестри та 2 реєстратори. «Наші співробітники свідомо зробили свій вибір, усвідомлюючи всю необхідність та небезпеку цього вибору, за що я особисто їм дуже вдячний!» — наголосив керівник «первинки».

Він розповів, що за період свого функціонування протиепідемічна амбулаторія надала безкоштовну медичну допомогу майже трьом тисячам жителів регіону з симптомами ГРВІ. Було встановлено 831 підозру на COVID-19, взято 1110 мазків на ПЛР-аналізи. 107 пацієнтам установили діагноз COViD-19.

«Звичайно, вся ця робота була неможлива без постійної підтримки органів місцевого самоврядування, наших благодійників та волонтерів. Вони вчасно забезпечували наших працівників всім необхідним, за що ми їм щиро вдячні!» — підкреслив Андрій Левківський.

Він відзначив, що надалі заклади первинної медицини регіону продовжать працювати у форматі підвищенної протиепідемічної готовності:

  • на базі амбулаторії №4 буде діяти кабінет інфекційного контролю, де пацієнти матимуть змогу за направленням свого сімейного лікаря здати мазок на ПЛР-діагностику на COVID-19 (направлення обов’язкове);
  • у всіх амбулаторіях продовжуватиме діяти протиепідемічний режим: термометрія, розділення потоків, дезінфекція, використання систем індивідуального захисту;
  • щоби потрапити на прийом до свого сімейного лікаря, потрібно попередньо зателефонувати йому або в реєстратуру (контакти — на сайті центру);
  • у разі підозри на COVID-19 у першу чергу необхідно телефонувати своєму сімейному лікарю.


Підписуйтеся на новий Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300