Керівництво Ірпеня обговорило перспективи розвитку міста з ветеранами

1

Перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин, профільні керівники структурних підрозділів виконавчого комітету та голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк провели зустріч з представниками ветеранських організацій.

На зустрічі говорили про розвиток міста, оновлення соціальної та комунальної інфраструктури. Ветерани підняли питання реконструкції доріг, проведення ремонтів у під’їздах і утеплення житлових будинків, облаштування зон відпочинку та прибудинкових територій, встановлення та заміну лічильників водопостачання в квартирах і будинках Ірпеня тощо.

Олександр Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови,  зазначив, що серед пріоритетних завдань цього року є  продовження капітальних ремонтів автодоріг із заміною комунікацій, програма «Теплий підїзд» і впорядкування прибудинкових територій.

«У сфері ЖКГ ми оновимо вісім прибудинкових територій, проведемо капітальний ремонт 10 дахів у багатоквартирних будинках старого житлового фонду», — повідомив Олександр Маркушин.

Крім того, у поточному році буде проведено капітальний ремонт і встановлено нове енергоефективне обладнання на 4 котельнях,  відремонтовано 6 ліфтів, встановлено нову станцію очищення води по вулиці Чехова.

Щодо приладів обліку води, Маркушин повідомив, що у  2018-2019 роках в Ірпені триває програма безкоштовного встановлення лічильників водопостачання. Для цього мешканцям необхідно письмово звернутися до міської ради, і впродовж короткого терміну працівники КП «Ірпіньводоканал» встановлять або замінять лічильник.

До голови Інвестиційної ради Володимира Карплюка учасники заходу звернулися з питанням щодо збільшення бюджету розвитку міста для облаштування зон відпочинку та розбудови медичної та освітньої інфраструктури.

Володимр Карплюк зауважив, що за три останні роки, не зважаючи на великий тиск політичних опонентів, у місті було виконано рекордний обсяг робіт у напрямку розбудови та оновлення соціальної, транспортної та комунальної інфраструктури. Бюджет розвитку зріс з 7 млн грн до 250 млн грн. Але є ще багато справ, які планується виконати діючою владою в місті.

«Я добре розумію, що Ірпеню сьогодні всього цього об’єму виконаних робіт мало. Ми командно рухаємося далі. Нам треба нова школа – це 300-400 млн грн, нам треба нова лікарня – це 300-500 млн грн, а такі гроші можна забезпечити лише з державного бюджету» — заявив Володимир Карплюк, додавши, що всі роботи з оновлення міста були виконані без підтримки держави, лише силами міського бюджету та інвесторів, яких залучала міська влада в Ірпені. І цього року за рахунок міських ресурсів передбачається великий обсяг робіт, зокрема утеплення шкіл, будівництво нового дитсадка і продовження  облаштування набережної.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпінському ліцеї №1 встановили сонячну електростанцію (відео)

Сьогодні, 17:03

Детальніше
Громади Київщини отримали нові сміттєвози від Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні

Сьогодні, 16:25

Детальніше
В Ірпені покажуть виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

Сьогодні, 16:19

Детальніше
У дитсадку "Піноккіо" в Бородянці встановлять сонячні панелі (відео)

Сьогодні, 13:07

Детальніше
В Ірпені відбудеться цикл майстер-класів «Великодні майстерки»

Сьогодні, 12:57

Детальніше
Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
Всі новини
300x300