Художник Коршунов із Ірпеня отримав стипендію голови КОДА (відео)

Ілюстрації до паперових книжок і комп’ютерних ігор, живопис, скульптура та створення віртуальної галереї разом із дружиною Рутою – цим і не лише живе сьогодні ірпінський художник Інокентій Коршунов. Той самий, який днями отримав стипендію голови Київської облдержадміністрації видатним діячам культури області.

Інокентій Коршунов, художник, ілюстратор, член Національної спілки художників України:
«Сама ця премія – це велика несподіванка для мене. Мені здається, що, напевно, просто якось склалися зірки, чи що…»

В Ірпені художник проживає більше 10 років із дружиною і дітьми. Народився ж в Одесі, де робив свої перші художні кроки. Про що згадує з усмішкою.

Інокентій Коршунов:
«Я був дуже непосидючою дитиною, в мене було багато енергії, і мені завжди давали аркуш паперу й говорили: «Йди помалюй». Так я став художником».

Сьогодні, окрім живопису, Інокентій Коршунов займається цифровим ілюструванням комп’ютерних ігор у компанії «Outfit7» – із творцями світового шедевру «Talking Tom & Friends».

Інокентій Коршунов:
«Це дійсно велика компанія. У світі п’ять мільярдів користувачів цієї гри. Це дуже багато. Гра не одна, їх десятки під цим брендом. Головний герой – Толкінг Том, а решта там «енд френдс»».

Віддушиною ж художник називає ілюстрування паперових книжок. Серед його робіт, наприклад, ілюстрації до багатотомника «100 казок» видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га» і «Казок Сашка Лірника» видавництва «Зелений пес». Наразі працює над створенням ілюстрацій до «Казок Андерсена» харківського видавництва «Віват». 

Інокентій Коршунов:
«Найголовніше – це дитяча ілюстрація, що залишається в людей у пам’яті. Я сам зберігаю декілька своїх дитячих книг. Я чесно скажу: я не знаю імен цих ілюстраторів, але я їхні ілюстрації знаю напам’ять у голові. І я, коли ілюструю книги, десь поводжу себе, як дитина, і намагаюся згадувати те, що цікавило особисто мене в дитинстві».

Крім бажання радувати дітей, не забуває Інокентій Коршунов і про дорослих. І найближчим часом планує зробити не лише серію нових виставок, а й відкрити з дружиною приватний арт-центр. 


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300