Колектив «Муніципальної варти» закликав Ірпінську міськраду дати оцінку вчинкам депутата Кухалейшвілі

84240923 2671847793101726 3886890646341943296 O

Трудовий колектив Комунального підприємства «Муніципальна варта» оприлюднив звернення до депутатського корпусу Ірпінської міської ради Київської області з приводу інциденту, який стався нещодавно в парку «Покровський» та реакції на нього депутата Лаврентія Кухалейшвілі. Звернення виголосив керівник «Муніципальної варти» Микола Ковальчук на сьогоднішній сесії міськради.

Він нагадав, що 8 січня ц. р. один із мешканців міста здійснив напад на інспектора «Муніципальної варти», який знаходився на робочому місці. Інспектор Віталій Поліщук – учасник бойових дій, інвалід третьої групи. Йому були завдані удари монтувальним ломом у голову, плечі, живіт; усе це супроводжувалось нецензурно лайкою й образливими висловлюваннями. За словами Миколи Ковальчука, група швидкого реагування «Муніципальної варти» нейтралізувала цей прояв агресії й передала чоловіка співробітникам поліції. Інспектор перебуває на лікуванні у військовому шпиталі в м. Переяславі.

«Кожна людина має право на захист, у тому числі й правопорушники. Але ваш колега, депутат Ірпінської міської ради від політичної партії «Свобода» Лаврентій Кухалейшвілі в соціальних мережах безпідставно звинувачує працівників «Муніципальної варти» в нібито жорстокому побитті цього громадянина-порушника. Депутат дозволяє собі в публічній площині образливо висловлюватися стосовно всього колективу «Муніципальної варти», використовуючи при цьому зеківський жаргон, неприйнятну в публічній сфері лайку, яка принижує людську гідність. Очевидно, у свої 37 років, маючи вищу освіту і статус адвоката, Кухалейшвілі не пам’ятає, що він є ще й депутатом Ірпінської міської ради, і в «Кодексі етики» депутата наголошується, що він повинен служити прикладом професіоналізму, порядності, виявляти повагу до людей, у виступах і заявах бути коректним, і якщо навіть когось піддає критиці, то діяти в рамках прийнятих етичних норм і використовувати тільки достовірні факти», – зазначив Микола Ковальчук.

Він передав до президії запис висловлювань депутата Кухалейшвілі, опублікований у соцмережі.     

Керівник підприємства наголосив, що працівники «Муніципальної варти», яких публічно ображає депутат – це громадяни, виборці, мешканці Ірпеня. Серед них є ті, хто народився і прожив у місті все життя, й ті, хто приїхав сюди в різні роки, і для кого це місто стало рідним; є учасники бойових дій, вимушені переселенці, старшокурсники Університету ДФС, ветерани МВС і Збройних Сил.

«Лаврентій Кухалейшвілі стверджує (дослівно): «Ці негідники харчуються з наших із вами кишень». Ми поцікавилися, з яких же кишень Кухалейшвілі ми харчуємось, і зайшли до Єдиного державного реєстру декларацій. По-перше, декларація пана Кухалейшвілі за 2018 рік узагалі відсутня. У 2016 році він не отримував доходів, тобто не сплачував податки. У 2017 році, судячи з декларації, жив практично на мінімальну зарплату в 3750 грн. Дуже дивна дохідність для людини, яка всюди заявляє, що займається адвокатською діяльністю. Це або показує його дуже низьку професійну кваліфікацію, або він отримує адвокатські гонорари в конвертах, ухиляючись від сплати податків. Виникає цілком закономірне запитання: хто кого утримує, якщо в середньому працівник комунального підприємства за рік сплатив податків більше, ніж сукупний дохід депутата Кухалейшвілі?» – наголосив Микола Ковальчук.   

Він закликав депутатів міської ради звернути увагу на озвучені факти й дати їм належну оцінку.

В. о. міського голови – секретар міськради Андрій Літвинов, який головував на сесії, доручив антикорупційній та регламентній комісіям розглянути звернення комунального підприємства і надати свої висновки.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300