Командування Сухопутних військ НАТО вшанувало пам’ять ірпінця Василя Пічненка (фото)

290177754 396585879163664 1145543662306151247 N

Командування Сухопутних військ НАТО (LANDCOM) провело пам’ятну церемонію на честь ірпінця Василя Пічненка – полковника Збройних сил України, який загинув у бою з російськими окупантами 6 червня. Про це повідомляється на сторінці командування у фейсбуці.

Зазначається, що полковник Пічненко із 2017 по 2020 рік служив у відділі військового співробітництва LANDCOM і «був цінним членом команди». «Він збагатив життя наших співробітників та членів їхніх сімей своєю трудовою етикою, міцною дружбою та пристрастю до вивчення бойових мистецтв. Полковник Пічненко викликав захоплення в тих, хто його знав, вирізнявся неймовірною життєвою історією, наполегливістю й хоробрістю», – йдеться в дописі.

Зазначається, що після виконання завдання в LANDCOM Василь Пічненко повернувся в Україну, де служив у Генеральному штабі. Після вторгнення Росії він зголосився повернутися до лінійного підрозділу, щоб очолити батальйон у боротьбі з агресором.

Нагадаємо, на захист України Василь Пічненко став ще у 2014 році. Він був поранений у боях під Дебальцевим, але після багатьох операцій та реабілітації знову повернувся до служби. За виявлену мужність і героїзм був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Загинув під час виконання бойового завдання біля села Богородичне на Донеччині. Прощання з полковником Пічненком відбулося в Ірпені 12 червня.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300