Комунальні служби провели в Ірпені демонтаж незаконної реклами

53b2daf8d49a6

За рішенням виконавчого комітету Ірпінської міської ради працівники комунальних підприємств спільно провели в місті демонтаж незаконно встановлених рекламних конструкцій. Про це повідомило КП «Муніципальна варта» на своїй сторінці у фейсбуці.

«Згідно зі ст. 16 Закону України «Про рекламу», розміщення зовнішньої реклами у населених пунктах проводиться на підставі дозволів, що надаються виконавчими органами сільських, селищних, міських рад… на підставі типових правил, що затверджуються Кабінетом Міністрів України. В Ірпені досить багато спеціальних конструкцій зовнішньої реклами, велика частина з них установлена самовільно, а деякі мають протерміновані дозволи. Перш за все, мова йде про розтяжки на парканах та настінні банерні панно. Подекуди через велику кількість візуального «шуму» від реклами місцевість виглядає, ніби газета безкоштовних рекламних оголошень. До того ж, засоби реклами часто відволікають увагу учасників дорожнього руху, створюють аварійні ситуації. Саме тому, на виконання рішення виконавчого комітету Ірпінської міської ради, в різних частинах міста комунальними службами Ірпеня була проведена спільна робота з демонтажу розміщених без законних підстав рекламних конструкцій», – йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що процедурі демонтажу передували неодноразові звернення до власників із вимогою узаконити або самостійно прибрати рекламні носії.

До повідомлення «Муніципальна варта» додала фотоілюстрацію того, «як виглядає одна й та ж місцина до і після демонтажу незаконної, неестетичної реклами, яка псувала зовнішній вигляд нашого міста».

На сторінці в соцмережі КП «Управління благоустрою міста» уточнюється, що очищали Ірпінь від незаконно розміщеної реклами працівники цього підприємства та «Муніципальної варти» разом із поліцією.

Як повідомляло ITV в січні цього року, в Ірпені активно взялися впорядковувати зовнішню рекламу: фахівці «Управління благоустрою міста» перевіряли її на відповідність Закону України «Про рекламу» та вимогам «Порядку розміщення зовнішньої реклами в м. Ірпінь».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпінському ліцеї №1 встановили сонячну електростанцію (відео)

Сьогодні, 17:03

Детальніше
Громади Київщини отримали нові сміттєвози від Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні

Сьогодні, 16:25

Детальніше
В Ірпені покажуть виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

Сьогодні, 16:19

Детальніше
У дитсадку "Піноккіо" в Бородянці встановлять сонячні панелі (відео)

Сьогодні, 13:07

Детальніше
В Ірпені відбудеться цикл майстер-класів «Великодні майстерки»

Сьогодні, 12:57

Детальніше
Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
Всі новини
300x300