Комунальники Ірпеня відновлюють вуличне освітлення в селах громади (відео)

Комунальники Ірпеня почали обслуговувати мережі вуличного освітлення старостинських округів Ірпінської громади. Цього разу бригада електромонтерів виїхала в село Забуччя. В «УЖКГ» надійшла заявка, що не освітлюється частина вулиці Рідної.

Дмитро Галайко, начальник дільниці електричних мереж КП «УЖКГ «Ірпінь»»:
«Це не перше село – ми ще обслуговуємо Козинці, Діброву; у село Михайлівка-Рубежівка ми виїжджаємо вже, напевно, раз сьомий або навіть дев’ятий. За заявками мешканців міняємо світильники, шукаємо короткі замикання». 

Щоб дізнатися причину, чому на вулиці не горять лампи, найперше хлопці беруться за лопати. Адже до трансформаторної будки ще треба прокласти шлях через снігові кучугури. І хоча надворі тріскучий мороз, але це роботу майстрів не зупиняє.

Дмитро Галайко:                                              
«У нас робота така. Хоч мороз, хоч сніг, а ми працюємо».

Техніки кажуть – найчастіша причина зникнення світла на вулицях – коротке замикання на лінії електропередач або обрив проводів. Зараз причина простіша і робота буде нескладною – всього-навсього перегоріла лампочка. Її замінили на нову, натрієву, яка добре витримує і мороз, і спеку. Встановили й новий світильник. Старий уже давно своє відслужив.

Дмитро Галайко:
«Щоразу, коли ми виїжджаємо на заявку, ми також проїжджаємо вулицею для того, щоб виявити дефекти – непрацюючі світильники, порахувати кількість непрацюючих лампочок, щоб наступного разу, наступного тижня приїхати й вирішити всі виявлені проблеми».

Вже з січня на вулицях Михайлівки-Рубежівки та Забуччя комунальники замінили понад 20 світильників. І це лише початок роботи з відновлення вуличного освітлення в селах, що стали частиною Ірпінської громади.

Катерина Пасюк, староста Михайлівсько-Рубежівського старостинського округу:
«Для нас важливо, щоб наші діючі електромережі вуличного освітлення були модернізовані. Так, як раніше задав темп наш колишній сільський голова Помазан Андрій Сергійович, щоб ми закінчили цю модернізацію, всі вулиці забезпечили LED-лампочками».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300