КП «Бучасервіс» незаконно наживалося на бучанцях – мешканець міста

Photoeditorsdk Export 2021 07 02t105852.665

Комунальне підприємство «Бучасервіс», керівник якого Сергій Мостіпака підозрюється правоохоронцями в розкраданні бюджетних коштів, незаконно вимагало та отримало значні суми від мешканців будинку №36 по вул. Островського в м. Буча. Про це повідомив у соцмережі житель міста, державний експерт Міністерства інфраструктури України Павло Білокриницький.

«Офіційно людям було нараховано по 9000 грн за електроенергію впродовж трьох місяців, хоча це зовсім не відповідало встановленому тарифу. В реальності кошти були стягнені з громадян за заміну лічильника, процедура заміни якого була проведена також незаконно. Відповідно до договорів, укладених між КП «Бучасервіс» та мешканцями будинку, заміна лічильника входила в обов’язок комунального підприємства. Відповідно до договору мешканці не зобов’язані сплачувати за цю процедуру та за лічильник», – зазначив Білокриницький.

Він наголосив, що матеріали щодо цієї справи будуть передані до Державного бюро розслідувань, яке разом із поліцією викрило злочинне угруповання бучанських посадовців, що вкрали з бюджету понад 2 млн грн. Одним із організаторів цього угруповання є очільник КП «Бучасервіс» Сергій Мостіпака.

Як інформує поліція Київщини, п’яти учасникам злочинної групи слідчі повідомили про підозри в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, раніше співробітники поліції та ДБР провели обшуки в офісі КП «Бучасервіс» та вдома в Сергія Мостіпаки. «Причиною обшуку є виявлення детективами ДБР схеми масштабного розкрадання Сергієм Мостіпакою в інтересах мера Бучі Федорука коштів бюджету… Через КП “Бучасервіс” Федорук та Мостіпака пропускали всі тендери і виводили кошти на афільовані з собою компанії, зареєстровані на підставних осіб із Бучі та інших міст України. Загалом у схемі розкрадання бюджетних коштів було задіяно до 30 чиновників та керівників фірм-“пустишок”, які системно отримували сотні мільйонів гривень із бюджету міста, втім, роботи не виконували», – йдеться в повідомленні поінформованого джерела в соцмережі.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300