КП «Ірпінькомунікаціясервіс» проводить швидкісний інтернет в усі школи Ірпеня (відео)

Поки ірпінські школи на канікулах, комунальне підприємство «Ірпінькомунікаціясервіс», відоме в місті як X-net, готує для них подарунок – проводить якісний сучасний інтернет. 17-а школа – одна з перших, де вже всюди проклали кабель і підключили до всесвітньої мережі.

Іван Пташник, т. в. о. директора ЗОШ №17:
«Завдяки управлінню освіти, міській раді ми на сьогоднішній день стаємо на крок сучасніші, ніж були до цього».

Раніше в школі був інтернет, але не в усіх класах, і то прокладений власними силами. Тепер же кабелі завели в кожну класну кімнату. Вчителька початкових класів Ірина Андрущенко вже випробовує інтернет і готує для діток ще цікавіші заняття.

Ірина Андрущенко, вчителька початкових класів:
«Ми використовуємо фільми, ігри з інтернету. На уроках навколишнього світу теж дуже багато беремо інформації».

Завдяки інтернету активніше оживлятимуть і інші уроки. Наталія Климова налаштовує програму вивчення української мови для третьокласників.

Наталія Климова, заступниця директора з навчально-виховної роботи:
«Ми познайомимось із героями — є у нас такі Суржик і Мовка, які навчають дітей саме правильної української вимови».

Тепер швидкісним інтернетом можна користуватися також і в актовій залі школи. Завели кабель ще й до персонального комп’ютера для облаштованого тут додаткового робочого місця. А безшовний Wi-Fi зайшов у кожен куточок шкільного приміщення.

Артем Калічка, керівник КП «Ірпінькомунікаціясервіс»:
«Технологія безшовного Wi-Fi дозволяє нам зайти з одним пристроєм і пройти по всій школі, не перепідключаючись до інших мереж. Тобто ви як зайшли, підключилися до одної мережі — і можете в будь-якій частині школи працювати».

Керівник школи запевняє, що безшовний Wi-Fi, який забезпечує X-net, значно потужніший за мобільний зв’язок, сигнал якого в багатьох місцях недоступний. Загалом в одній лише цій школі майстри X-net проклали 5 кілометрів інтернет-кабелю.

Артем Калічка:
«Ми будуємося практично за останньою технологією, яка існує зараз. Є різні технології — хPON, GPON, EPON. У нас — GPON. Краща швидкість, менше потрібно обслуговувати, менше звертаються люди з різними скаргами. Більш стабільно і якісно працює».

У школі  вже домовляються з підприємством ще й про співпрацю в рамках Громадського бюджету, який виграли минулого року.

Іван Пташник:
«Ми вже говоримо з нашим комунальним підприємством «Ірпінькомунікаціясервіс» про те, щоб вони нам надали таку послугу й додатково зробили відеоспостереження і мелодійний дзвіночок на 1 вересня, щоб дітей кликав за парти».

Комунальне підприємство «Ірпінькомунікаціясервіс» уже провело сучасний інтернет у п’яти школах.  А до 1 вересня планують забезпечити якісною інтернет-комунікацією всі навчальні заклади Приірпіння.


Підписуйтеся на новий Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300