Київ привласнив вулицю Коцюбинського

12

У 2007 році Київ рейдерським способом привласнив цілу вулицю селища Коцюбинське. Про це журналістам ITV стало відомо під час розслідування щодо встановлення меж нацпарку «Голосіївський».

Як з’ясувалося, 29 березня 2007 року Київська міська рада ухвалила рішення «Про найменування вулиці від проспекту Академіка Палладіна до території колишнього військового містечка №136 біля селища Коцюбинське у Святошинському районі міста Києва іменем Пономарьова».

З тексту рішення незрозуміло, про яку саме вулицю йдеться, тому журналісти ITV звернулися до департаменту містобудування та архітектури Київської міської держадміністрації за роз’ясненнями. У відповіді заступник директора департаменту Валентина Антоненко зазначає: «В місті існує вулиця Пономарьова у Святошинському районі. Пролягає від просп. Академіка Палладіна до межі міськради. Довжина – 2876 м». Як додаток до листа журналістам надали «фрагмент топографічної основи з відображенням вулиці Пономарьова у Святошинському районі».

На карті, наданій департаментом КМДА, чітко видно, що розташування так званої «київської» вулиці Пономарьова дивним чином збігається з розташуванням однойменної вулиці в селищі Коцюбинське Київської області. Більше того, столичні чиновники офіційно визнали, що одна з вулиць Києва проходить через усе селище, яке підпорядковується області. А де проходить «межа міськради», про яку йдеться в листі з КМДА, незрозуміло.

«Київська міська рада та Київська міська державна адміністрація можуть діяти виключно у межах своїх повноважень. Селище Коцюбинське ніколи не входило у межі Святошинського району Києва та Києва загалом. Коцюбинське – це Київська область. Такі дії київських депутатів – це рейдерство, шахрайство. У моїй практиці таке вперше», – прокоментував ситуацію юрист Коцюбинської селищної ради Володимир Стогов.

У Коцюбинському кажуть, що Київ ніколи не мав стосунку до вулиці, яку вирішив привласнити. Раніше вона називалася Будівельна, а в 1999 році рішенням Коцюбинської селищної ради була перейменована на честь відомого мешканця селища, багаторічного керівника місцевого лісопромислового підприємства Валентина Пономарьова.

«Вулиця Пономарьова завжди перебувала і перебуває на балансі Коцюбинської селищної ради. Люди проживають за адресою: Коцюбинське, вулиця Пономарьова. Селище цю вулицю обслуговує – ремонтує, чистить, прибирає. Так було завжди. А частину дороги від Коцюбинского до проспекту Палладіна обслуговує обласне підприємство. Київ до цієї вулиці ніколи ніякого стосунку не мав і не має!» – наголошує в. о. Коцюбинського селищного голови Сергій Даніш. 

Під час журналістського розслідування стали зрозумілі причини таких махінацій київських депутатів і чиновників: таким чином Київ створив собі юридичні підстави, щоб розпоряджатися землею на території колишнього війскового містечка №136, яку згодом шляхом складних схем Київрада передала приватній фірмі під скандальний проект «Bionic Hill».


Детальніше дивіться в журналістському розслідуванні ITV «Наші справи. Біличанський ліс: нацпарк чи зелена афера?»

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300