Лялькова композиція ірпінської майстрині представлена на всеукраїнській виставці-конкурсі

Photoeditorsdk Export 2021 07 06t191504.359

Лялькова композиція ірпінської майстрині Тетяни Федорової «Микола і Христина» представлена на Всеукраїнській виставці-конкурсі «Кращий твір 2020 року», яка відкрилася в приміщенні Національної спілки майстрів народної творчості. Про це повідомляється на сторінці відомої лялькарки у фейсбуці.

«Раніше в Україні побутувала така фраза: «Йти на витрішки», тобто на вулицю, на люди, до гурту (хоч словники подають й інші значення)… От і мої «Микола і Христина» (за мотивами живопису Миколи Пимоненка, текстильна скульптура, ручна робота) поїхали на всеукраїнські, улюблені всіма майстрами «витрішки » – до Національної спілки майстрів народної творчості – виставка-конкурс «Кращий твір 2020 року»», – зазначається в дописі.

Нагадаємо, в жовтні минулого року композиція «Микола і Христина» експонувалася на виставці робіт Тетяни Федорової «Етнолялька. За мотивами…» в Ірпінському історико-краєзнавчому музеї, а в листопаді вона відкривала онлайн-показ експонатів виставки, яка проводилася в Києві в рамках мистецького проєкту «Іграшкова культура української дитини: від витоків до сьогодення».

Тетяна Федорова — заслужена майстриня народної творчості України, членкиня Національної спілки майстрів народного мистецтва й Національної спілки журналістів України, лауреатка мистецьких премій ім. Данила Щербаківського, ім. Петра Верни та премії «Київ» ім. Сергія Колоса, учасниця всеукраїнських і міжнародних виставок і фестивалів. Уперше в Україні Тетяна Федорова за історичними, науковими, образотворчими та літературними джерелами реконструювала у формі етномоделей зразки народного одягу та історичного костюма.

                                                                                                                                             
Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300