Малюнками ірпінських дітей оформили серію унікальних футболок (відео)

Кирило:

«Мій Ірпінь вистояв!»

П’ятирічний Кирилко – один із майже сотні ірпінських дітей, чиї малюнки про рідне місто стали оригінальними аплікаціями до серії унікальних футболок. Вони з’явилися в рамках мистецького проєкту «Ірпінь – мій дім». Його учасниками стали понад 80 юних мешканців Ірпінської громади.

Софія:

«Я тут намалювала всіх котів, які наближали перемогу: котів ЗСУ, Бориса Джонсона, бабцю, яка збила дрон огірками… І кожного українця я тут відображала – це «Привид Києва», медики, котики-патріотики – ті, які з кожним разом наближали перемогу».

Кіра каже – намалювала непереможного українського козака, бо відчуває його велику силу і захист.

Кіра:

«У мене згоріла квартира. Але в мене ще є один будинок, і там були дуже зруйновані стіни, і мені було дуже сумно, що так вийшло. І я вирішила його намалювати, щоб було хоча б трохи веселіше й не так моторошно».

Мистецький проєкт «Ірпінь – мій дім» стартував із ініціативи художниці Софії Дзюблюк. Від самого початку було задумано оголосити збір дитячих малюнків, а футболки з зображеннями подарувати також місцевим депутатам – у таким спосіб зробити ще тіснішим спілкування влади з мешканцями громади.

Софія Дзюблюк, художниця, ініціаторка проєкту «Ірпінь – мій дім»:

«Це навіть не конкурс, тому що тут немає переможців. Скоріше збір малюнків та історій (що найголовніше) наших містян, щоб об’єднати це в такий проект, де кожен депутат міг би безпосередньо поспілкуватися з конкретною дитинкою, дізнатися історію цієї сім’ї. І мені здається, це дуже тепла та зворушлива історія».

Декотрі депутати вже одягнули такі футболки і прийшли на зустріч із авторами малюнків.

Петро Король, депутат Ірпінської міськради:

«Це Меланія Біла, яка намалювала цей образ серця. Каже, воно розбите, тому що вона була вимушена виїхати зі свого рідного міста, з любої домівки. Але ми з нею домовилися, що коли буде перемога, ми або зшиємо або домалюємо – і тут у нас буде серце завжди ціле і непошкоджене».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«У мене дві футболки. На одній намальована наша команда, і зверху був такий чоловічок, і написано «мер». Дуже сподобалось, я дуже дякую».

Співорганізаторка проєкту, депутатка Ірпінської міськради Тамара Буренко зазначає: ідея з малюнками на футболках значно глибша, ніж видається на перший погляд. Адже така мистецька акція спонукає до ґрунтовнішого пізнання світу дітей і їхніх родин.

Тамара Буренко, депутатка Ірпінської міськради, співорганізаторка проєкту:

«Тому що діти ростуть, у них виникають нові ідеї, у них вирує життя, і ми маємо бути в курсі цих усіх подій і реагувати вчасно. Крім того, це дуже гарна можливість спілкуватися взагалі з родинами».

Сьогодні відзначили і вручили подарунки тим юним художникам, які повернулися з евакуації. Решту малюнків дітей, які зараз далеко від дому, теж надрукують на футболках і вручать дітям, щойно ті повернуться додому.

Автори творчої ініціативи кажуть: цей проєкт – не разова акція. У подальшому планують організувати фотовиставку малюнків і навіть провести аукціон.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300