Маркушин і депутати Ірпінської міськради закликали центральну владу не допустити зростання тарифів

132647702 2975103146109521 7359522496017320703 O

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин і депутатська більшість міськради закликали центральну владу країни не допустити підвищення тарифів на електроенергію, тепло та газ. Про це йдеться у зверненні до Президента України, Кабінету Міністрів, Верховної Ради й Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, опублікованому на сторінці Маркушина у фейсбуці та на його телеграм-каналі.

«В умовах тривалого карантину, зростання безробіття та рівня бідності населення, особливо в сільській місцевості, падіння економіки продовжується тиск на громадян шляхом постійного підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Ми глибоко стурбовані зростанням цін на постачання та розподіл електричної енергії та природного газу для населення, що стали наслідком низки рішень Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП)», – зазначається у зверненні.

Його автори зауважують, що запуск ринку газу нічого позитивного українським споживачам не приніс.

«Третій місяць поспіль в Україні зростають ціни на газ. Всі постачальники газу переглянули свої ціни, і в середньому зростання по ринку склало 25%. Різниця в ціні газу у різних постачальників досягає 35%. Це пов’язано з тим, що в Україні, згідно з методикою розрахунку ціни на газ, орієнтиром є паритет імпорту. Оптова ціна газу всередині країни встановлюється, виходячи з ситуації та ринкової кон’юнктури, які на даний момент сформувалися в Європі. В умовах сьогодення, коли ми всі продовжуємо складну боротьбу з пандемією коронавірусу, коли платоспроможність українських родин погіршилась, подорожчання газу призведе до зростання платіжок за опалення, підвищення цін на товари та послуги. А це стане додатковим фінансовим тягарем для громадян та, як наслідок, призведе до зростання соціальної напруженості, політичної нестабільності та економічних потрясінь», – відзначають мер і депутати.

Вони наголосили, що «стаття 48 Конституції України гарантує кожному громадянину України право на достатній життєвий рівень для себе і своєї родини, що включає достатнє харчування, одяг, житло; враховуючи рівень реальних доходів населення, подальше підвищення цін на енергоносії та комунальних тарифів призведе до прямого порушення цих прав українських громадян».

Автори звернення переконані, що «в період «коронакризи» влада має підтримати бізнес і населення та встановити мораторій на підвищення будь-яких тарифів; питання зміни тарифів для населення і промисловості можливо розглядати лише після виходу нашої держави з кризи, відновлення у повному обсязі роботи всіх галузей економіки, стабільної ситуації на ринку праці, зростання рівня доходів і рівня життя громадян».

«Враховуючи зазначене, я, Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, та депутатська більшість Ірпінської міської ради висловлюємо категоричний протест проти зростання у 2021 році ціни на природний газ, електроенергію, тарифів на водопостачання та водовідведення для споживачів, підвищення тарифів на розподіл (доставку) природного газу для газорозподільчих компаній і вимагаємо від Кабінету Міністрів України:

  • скасувати рішення щодо штучно завищених тарифів;
  • ухвалити рішення про спрямування на потреби населення газу українського видобутку із наших підземних сховищ за ціною закупки, що дозволить миттєво знизити тарифи;
  • вжити відповідних заходів щодо відміни плати за транспортування та розподіл природного газу;
  • посилити заходи соціального захисту населення в умовах стрімкого зростання цін на газ;
  • вжити відповідних заходів щодо недопущення підвищення тарифів на електроенергію», – наголошується у зверненні.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпені влаштували свято Масниці для дітей вразливих категорій (відео)

Сьогодні, 10:39

Детальніше
Ірпінців запрошують на забіг «Єднання України 2024»

Сьогодні, 10:24

Детальніше
ІЛІТ відвідав заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку (відео)

18 Mar 18:14

Детальніше
Історичний день: Київщина та штат Вашингтон підписали меморандум про співпрацю

18 Mar 13:57

Детальніше
Спортсмени з Ірпеня вибороли 3 місце на Чемпіонаті Києва з кікбоксингу

18 Mar 09:54

Детальніше
Ситуація є найбільш оптимальною: скільки потрібно часу, щоб дістатися з Ірпеня до Києва

17 Mar 15:32

Детальніше
Українська міфологія крутіша за Marvel: у Києві презентували фентезі за мотивами українських міфів «Кий і морозна орда»

17 Mar 13:51

Детальніше
В Ірпені показали документальну виставу про права жінок і гендерну рівність (відео)

17 Mar 13:41

Детальніше
Всі новини